- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (09.06.2011, 18:40)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Variety: Alexandru Maftei - printre cei mai promiţători 10 regizori europeni
Regizorul filmului "Bună! Ce faci?", Alexandru Maftei, a fost inclus de prestigioasa revistă de specialitate americană Variety în selecţia sa anuală a celor mai promiţători 10 cineaşti europeni, ale căror filme vor fi prezentate la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary în iulie.
Urmărește
237 afișări
Variety: Alexandru Maftei - printre cei mai promiţători 10 regizori europeni (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)
Selecţia Variety's Ten Euro Directors to Watch a fost realizată de criticii publicaţiei americane, care s-au concentrat pe regizori aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj, ale căror filme s-au remarcat prin "prospeţime, imaginaţie şi pasiune", informează un comunicat al casei Vodoo Films, distribuitorul peliculei "Bună! Ce faci?".
Comedia romantică "Bună! Ce faci?" va fi prezentată, cu acest prilej, în secţiunea rezervată celor zece regizori la cea de-a 46-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (1 - 9 iulie), iar Alexandru Maftei va fi prezentat presei, producătorilor şi agenţilor străini.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Ciolacu: Sărbătoarea Crăciunului ne reaminteşte valoarea comuniunii şi a dorinţei de a face bine
-
Marii investitori în fondurile private de acţiuni se plâng că sunt blocaţi în China şi nu mai pot ieşi
-
Lumea înverzeşte: succese majore în lupta împotriva schimbărilor climatice
Lansată în urmă cu 14 ani, secţiunea Variety Critics' Choice, desfăşurată pe 3 şi 4 iulie, a devenit unul dintre cele mai populare evenimente din cadrul Festivalului de la Karlovy Vary.
Ceilalţi nouă cineaşti din selecţia făcută de Variety în acest an sunt: Lisa Aschan - "She Monkeys" (Suedia), Claudio Cupellini - "A Quiet Life" (Italia), David Dusa - "Flowers of Evil" (Franţa), Jannicke Systad Jacobsen - "Turn Me On, Goddammit" (Norvegia), Zuzana Liova - "The House" (Slovacia), Valdis Oskarsdottir - "King's Road" (Islanda), Yasemin Samdereli - "Almanya" (Germania), Hans Van Nuffel - "Oxygen" (Belgia) şi Ben Wheatley - "Kill List" (Marea Britanie).
Recent, "Bună! Ce faci?" a obţinut premiul special al juriului şi premiul pentru cel mai promiţător debut la Monaco Charity Film Festival (4 - 11 mai), un eveniment dedicat filmului în care personalităţi din lumea întreagă sunt invitate să doneze bani pentru diverse proiecte caritabile.
Alexandru Maftei a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti în 1994, în prima generaţie de regizori de film postdecembristă. Filmul său de diplomă, "În fiecare zi e noapte" a participat la mai multe festivaluri internaţionale, s-a întors cu premii şi a fost difuzat de postul de televiziune Arte.
Maftei a regizat şapte dintre cele 14 episoade ale serialului românesc "Lombarzilor 8". Filmografia sa mai include lungmetrajul de televiziune "Fii cu ochii pe fericire", la care a fost şi co-scenarist, precum şi câteva episoade din serialul "Un pas înainte". Alexandru Maftei a scris şi regizat filmul despre "Ştefan cel Mare şi Sfânt", din cadrul emisiunii "Mari Români" de la TVR, şi are în portofoliu câteva sute de spoturi publicitare, dintre care unele premiate în afara ţării.
Filmul "Bună! Ce faci?" este debutul său pe marele ecran. Pelicula, care a avut premiera în cinematografele din România în martie 2011, este povestea a doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit perechea. Nici unul nu bănuieşte însă că partenerul de care s-a îndrăgostit pe internet nu e deloc un necunoscut. Martor la schimbările din viaţa celor doi este fiul lor, Vladimir, un adolescent deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, dar mai mult decât intrigat să descopere că şi părinţii lui au dorinţe. Rolurile celor doi soţi sunt interpretate de Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu, iar cel al fiului intrigat de secretele părinţilor lui - de Paul Diaconescu. În roluri secundare apar Ana Popescu, Sabrina Iaschevici, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur şi Adriana Trandafir.
Scenariul, inspirat de o ştire publicată în Dilema Veche, îi aparţine Liei Bugnar, muzica originală este compusă de Dragoş Alexandru, iar imaginea este semnată de Radu Aldea.
"Bună! Ce faci?" este produs de Rollin Studio România, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune şi cu participarea HBO România.
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe