- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (14.11.2013, 08:58)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Variety: Anul 2013, marcat de cea mai competitivă cursă pentru Oscar din toate timpurile. FILMELE cu cele mai mari şanse la premiile Academiei - VIDEO
Anul 2013 este marcat pe plan cinematografic de cea mai competitivă cursă pentru Oscar din toate timpurile, potrivit revistei Variety, care afirmă că în această perioadă există aproximativ 30 de candidaţi la premiile Academiei de film americane ce ar putea primi cel puţin două nominalizări fiecare.
Urmărește
3088 afișări
Variety: Anul 2013, marcat de cea mai competitivă cursă pentru Oscar din toate timpurile. FILMELE cu cele mai mari şanse la premiile Academiei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Vechile reţete de succes de la Hollywood nu mai sunt de actualitate. Marile studiouri fac mai puţine filme, iar peliculele pentru întreaga familie au fost complet depăşite de filmele personale, cu mesaje profunde", afirmă autorul acestui articol, Tim Grey.
"De ce există în acest an mai multe posibilităţi (în privinţa câştigătorilor la Oscar, n.r.) ca niciodată?", se întreabă acelaşi editorialist al revistei Variety, specializat în articole despre sezonul premiilor de la Hollywood.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
-
Studiu: Care sunt ţările cu cei mai educaţi politicieni? Cum stă România la acest capitol
-
Protestatarii din regiunea Abhazia refuză să părăsească parlamentul
-
Finalul războiului din Ucraina se întrevede. Declaraţia lui Zelenski: „se va termina mai repede” cu Trump preşedinte
"În 2013 există mai multe filme puternice decât aproape în orice alt an pe care pot să mi-l amintesc", a explicat Michael Barker, director la Sonny Pictures Classics, un specialist care lucrează în această industrie de mai multe decenii. Producătorul Harvey Weinstein a confirmat această ipoteză: "Acesta este cel mai competitiv sezon pe care l-am văzut vreodată".
Ceea ce este îmbucurător este faptul că în acest an au ajuns pe marile ecrane filme ce provin dintr-un spectru foarte larg. Acestea provin din categorii precum "road-trip" cu puţini actori, SF-uri spectaculoase, filme istorice şi meditaţii pe tema epocii digitale. În ultimii ani, marile studiouri au dat semne că renunţă la sezonul marilor premii hollywoodiene, cedând acest domeniu în faţa filialelor lor specializate în producţia de filme independente. Cu toate acestea, fiecare dintre marile studiouri de la Hollywood a lansat în 2013 câteva lungmetraje considerate candidaţi puternici la Oscar, iar fiecare dintre aceste filme conţine o pecete personală de artă şi creativitate.
Totodată, în 2013 au ajuns în cinematografe câteva pelicule de animaţie şi străine care merită să fie luate în considerare la categoria "cel mai bun film". Categoria documentarelor este la rândul ei deosebit de puternică în 2013.
Cu toate acestea, nu se poate spune că industria de la Hollywood a avut o situaţie prea roz. În 2013, multe filme produse de marile studiouri cu bugete foarte mari au dezamăgit în ceea ce priveşte încasările ("Legenda călăreţului singuratic/ The Lone Ranger" - produs de Disney, "1000 post Terra/ After Earth" - produs de Sony, "R.I.P.D. Copoi pentru strigoi/ R.I.P.D. - produs de Universal şi "Jack şi uriaşii/ Jack the Giant Slayer" - produs de Warner Bros., pentru a numi doar câteva dintre ele), iar francizele au dominat box office-ul mondial.
În iunie, Steven Spielberg şi George Lucas au prezis "o implozie masivă" la Hollywood, considerând că marile studiouri din Los Angeles vor alege să producă filme mai puţine şi mai scumpe. Jeremy Zimmer, CEO-ul United Talent Agency (UTA), a confirmat acest punct de vedere, spunând că Hollywood-ul se concentrează prea mult pe ochelarii digitali, încasările din box office şi marketing, ignorând însă fundamentele naraţiunii din filme.
Potrivit autorului acestui articol, există mai multe teorii care explică motivul pentru care calitatea filmelor lansate în 2013 este atât de înaltă:
1 - Este voia sorţii - fiind vorba de un fenomen ciclic.
2 - Perioadele de stres stimulează creativitatea. Cadrul în care operează marile studiouri poate părea demoralizant, însă el îi determină pe cineaşti să vină cu idei inovatoare.
3 - Recesiunea îi forţează pe oameni să devină mai creativi şi în ceea ce priveşte finanţarea şi intriga din viitorul film. În condiţiile în care banii se împuţinează, oamenii îşi asumă riscuri cu proiecte mai interesante.
4 - Academia de film americană a extins categoria "cel mai bun film" pentru ca aceasta să includă până la 10 nominalizări. Această decizie contribuie la promovarea mai multor pelicule şi încurajează publicul, dar şi pe reprezentanţii industriei cinematografice să devină mai aventuroşi.
5 - În condiţiile în care posturile de televiziune au avut succes cu proiecte riscante şi artistice, factorii de decizie din industria filmului au început să se simtă la rândul lor mai îndrăzneţi.
Cele 30 de filme considerate de revista Variety drept candidaţi serioşi la Oscarurile din 2014 sunt:
-
"12 Years a Slave"
-
"Când totul e pierdut/ All Is Lost"
-
"Scandal în stil american/ American Hustle"
-
"Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County"
-
"Blue Jasmine"
-
"The Book Thief"
-
"Captain Phillips"
-
"Dallas Buyers Club"
-
"Am spus destul/ Enough Said"
-
"Fruitvale Station"
-
"Gravity 3D: Misiunea în spaţiu/ Gravity"
-
"Her"
-
"Inside Llewyn Davis"
-
"The Invisible Woman"
-
"Kill Your Darlings"
-
"Labor Day"
-
"Majordomul/ The Butler"
-
"Lone Survivor"
-
"Mud"
-
"Nebraska"
-
"Out of the Furnace"
-
"The Past"
-
"Philomena"
-
"Prizonieri/ Prisoners"
-
"Rush: Rivalitate şi adrenalină/ Rush"
-
"Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii/ Saving Mr. Banks"
-
"Viaţa secretă a lui Walter Mitty/ The Secret Life of Walter Mitty"
-
"Short Term 12"
-
"The Way, Way Back"
-
"Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street"
Citește pe alephnews.ro: FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: OSCAR 2014: Opt scurtmetraje documentare, pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizări la cea de-a 86-a ediţie a premiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la petrecerea de la Balul Bobocilor 😢
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe