- Home
- Cultură-Media
- CANNES, (14.05.2010, 13:53)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Variety: "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, oferă dialoguri de un naturalism excepţional - VIDEO
Cel mai nou film al lui Radu Muntean, "Marţi, după Crăciun", care prezintă clasa de mijloc românească, oferă dialoguri de "un naturalism excepţional", iar cadrele şi imaginea sunt foarte bine realizate, potrivit publicaţiei de specialitate Variety.
Urmărește
199 afișări
Variety: "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, oferă dialoguri de un naturalism excepţional
Variety apreciază calitatea imaginii şi a cadrelor care folosesc "superb" marele ecran. "Încă o dată, Muntean şi colaboratorii săi oferă un scenariu cu dialoguri de un naturalism excepţional, deşi discuţiile sunt foarte dense în această poveste, despre un bărbat care îşi înşală soţia şi trebuie să ia o decizie. Poate o chestiune problematică este faptul că protagonistul (Mimi Brănescu) este mai puţin interesant decât colegii săi", apreciază Jay Weissberg, de la Variety, care subliniază măiestria realizării filmului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Weissberg remarcă faptul că Muntean se detaşează de temele obişnuite ale cinematografiei române actuale - comunismul, problemele sociale -, cum a făcut-o şi în filmul "Boogie" (2008).
În "Marţi, după Crăciun", Muntean prezintă viaţa unor români de clasă mijlocie, care nu este diferită de cea a restului europenilor. "Acest lucru dă filmului o universalitate binevenită, prezentând un bărbat comun, care se întreabă dacă să îşi părăsească soţia", mai spune Weissberg.
În prima scenă din film, Paul este prezentat în spatele Ralucăi (Maria Popistaşu), al cărei nud umple ecranul. Cei doi vorbesc, după o partidă de sex, simţindu-se confortabil unul cu celălalt. Raluca este dentista fiicei lui Paul.
Relaţia dintre Paul şi soţia sa, Adriana (Mirela Oprişor), este cea a doi oameni care au fost căsătoriţi timp de zece ani. Deoarece Raluca nu vrea să o întâlnească pe Adriana, Paul trebuie să o ducă pe fiica sa la dentist, lucru care creează tensiuni în familie. Unul dintre cele mai tensionate momente este cel în care Adriana apare în cabinetul medical, când Paul era acolo cu fiica lor.
Weissberg apreciază măiestria lui Muntean de a filma momentele tensionate în cadre lungi. Criticul mai apreciază faptul că filmul ar fi fost şi mai tensionat dacă Paul ar fi avut mai multă personalitate. Paul este "un tip obişnuit, care nu se poate hotărî", iar Mimi Brănescu "nu poate transforma personajul într-un antierou simpatic". În schimb, criticul publicaţiei Variety le apreciază pe Oprişor şi Popistaşu, care lasă spectatorului "o impresie profundă".
"Dincolo de dialogul dens, filmul pare a fi făcut cu instrucţiunea: reduceţi, reduceţi, reduceţi, reduceţi", spune Weissberg, care a lăudat modul de realizare a cadrelor lungi şi montajul minimal.
Radu Muntean este prezent în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes (12 - 23 mai), alături de Cristi Puiu, al cărui film, "Aurora", va fi proiectat vineri pe Croazetă, în premieră mondială.
Primul lungmetraj regizat de Radu Muntean a fost "Furia" (2002), urmat de "Hârtia va fi albastră" (2006) - nominalizat la Leopardul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în 2007, şi recompensat cu un premiu special la Cottbus Film Festival of Young East European Cinema - şi de "Boogie" (2008), recompensat, anul trecut, cu patru premii Gopo, pentru regie, roluri principale (Dragoş Bucur şi Anamaria Marinca) şi rol secundar masculin (Mimi Brănescu). "Boogie" a avut premiera mondială tot la Cannes, în secţiunea Quinzaine des Realisateurs.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe