Vasele antice din ceramică descoperite în Ierusalim ar fi putut fi folosite ca grenade în timpul cruciadelor

  • Cercetătorii cred că acestea ar fi fost folosite în timpul cruciadelor.
  • Vasele din ceramică din Ierusalimul secolelor XI-XII ar fi putut fi grenade de mână
Urmărește
743 afișări
Imaginea articolului Vasele antice din ceramică descoperite în Ierusalim ar fi putut fi folosite ca grenade în timpul cruciadelor

Sursa Foto - Flickr

Oalele de ceramică din Ierusalimul secolelor XI-XII ar fi putut fi folosite ca grenade de mână în timpul cruciadelor, sugerează un nou studiu publicat de DailyMail

O nouă analiză a patru vase de oală descoperite în anii 1960  arată că acestea conţineau material exploziv.

Relatările istorice despre bătălii, inclusiv asediul Ierusalimului din 1187, menţionează folosirea armelor similare grenadelor de mână. 

Se crede că grenadele au fost folosite pentru prima dată de Imperiul Bizantin din jurul secolului al VII-lea d.Hr. Vasele de lut au fost umplute cu lichid inflamabil cunoscut sub numele de foc grecesc şi aruncate spre inamic.

Erau adesea propulsate de catapulte pentru a creşte raza de acţiune şi devastarea pe care le provocau.

Erau arme populare în bătăliile navale deoarece focul se putea răspândi cu uşurinţă pe corăbii. 

În jurul secolului al XII-lea, musulmanii din Siria erau , cunoscuţi că foloseau grenade de lut şi sticlă.

De asemenea, chinezii au început să împacheteze praf de puşcă în recipiente de lut sau sticlă pentru a produce grenade în jurul anului 1044 d.Hr.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici