Vaticanul a prezentat cea mai veche frescă în care europenii i-au desenat pe nativii americani - FOTO

Experţii în conservarea şi recondiţionarea operelor de artă care lucrau la o frescă realizată în timpul Renaşterii la Vatican au descoperit o lucrare inedită, considerată cea mai veche reprezentare europeană a unor nativi americani, pictată în 1494

Urmărește
346 afișări
Imaginea articolului Vaticanul a prezentat cea mai veche frescă în care europenii i-au desenat pe nativii americani - FOTO

Vaticanul a prezentat cea mai veche frescă în care europenii i-au desenat pe nativii americani - FOTO

Într-un articol publicat în L'Osservatore Romano, publicaţia semioficială de la Vatican, Antonio Paolucci, directorul Muzeului Vaticanului, spune că acel detaliu, rămas neobsevat vreme de multe secole, a fost decoperit într-o scenă despre Învierea lui Iisus, pictată de un maestru din timpul Renaşterii, Pinturicchio, informează huffingtonpost.com.

Acoperită cu straturi de funingine, acumulate de-a lungul secolelor, experţii care lucrau la restaurarea acelei picturi au descoperit o scenă inedită, în care apar bărbaţi goi, purtând pe cap coroane de pene şi care par să danseze. Un bărbat călare este şi el vizibil în acea scenă.

Potrivit lui Antonio Paolucci, fresca realizată de Pinturicchio datează din anul 1494, la doar doi ani după ce Cristofor Columb "descoperise" cele două Americi.

Fresca este localizată în apartamentul Borgia din Palatul Apostoloc de la Vatican, un apartament de trei camere folosit în trecut de papa Alexandru al VI-lea, celebrul şi infamul Rodrigo Borgia.

Desenele din acea frescă sunt în concordanţă cu povestirile lui Columb care spunea că a fost salutat de bărbaţi goi, pictaţi cu negru şi roşu şi care dansau pentru exploratorii europeni sosiţi de pe mare pe ţărmul a ceea ce ei credeau pe atunci că era Asia de Est.

Antonio Paolucci spune că papa Alexander al VI-lea (Rodrigo Borgia), care era spaniol, avea legături strânse cu monarhia spaniolă, care a finanţase expediţia lui Columb.

Ales papă în 1492, Alexandru al VI-lea a arătat un interes particular faţă de continentul nou descoperit. În 1493, el a publicat documentul care împărţea Lumea Nouă, al cărei teritoriu nu era încă explorat, între Spania şi Portugalia, principalele puteri navale ale lumii din acea vreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici