- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.07.2008, 12:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Veniturile CME în România au crescut cu 50,5% în primul semestru
Veniturile nete provenite din activităţile de bază ale Central European Media Enterprises (CME) în România au urcat cu 50,5% în primul semestru, la 137,83 milioane de dolari, în timp ce profitul EBITDA a crescut cu 63,7%, la 61,69 milioane de dolari, se arată într-un comunicat al companiei.
Urmărește
61 afișări
Veniturile CME în România au crescut cu 50,5% în primul semestru
În trimestrul al doilea, CME a consemnat în România venituri de 79,84 milioane de dolari, în creştere cu 52,8%, şi un profit EBITDA (înainte de plata dobânzilor, taxelor, includerea deprecierii şi a amortizării) de 38,29 milioane de dolari, cu 69,9% mai mare faţă de intervalul similar din 2007.
La nivelul grupului CME, veniturile au totalizat 528,9 milioane de dolari în primul semestru, în urcare cu 45%, evoluţie susţinută de avansul important al pieţelor publicităţii TV şi de creşterea peste aşteptări a operaţiunilor din România şi Cehia, în trimestrul al doilea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Profitul operaţional din prima jumătate a anului a avansat cu 79%, de la 79,86 milioane de dolari în intervalul similar din 2007 la 142,7 milioane de dolari, în timp ce profitul net a crescut cu 140%, de la 34,34 milioane de dolari la 82,49 milioane de dolari.
Profitul EBITDA obţinut din activitatea de bază a companiei - transmisii TV - a urcat în primul semestru cu 64%, la 207,8 milioane de dolari.
În acelaşi timp, câştigul pe acţiune a urcat cu 133%, de la 0,83 dolari la 1,93 dolari.
În perioada aprilie-iunie, CME a consemnat venituri în urcare cu 41%, la 305,4 milioane de dolari.
Câştigul EBITDA a avansat în trimestrul al doilea cu 53%, la 133,1 milioane de dolari, reprezentând 44% din veniturile companiei în această perioadă. Profitl net din acest interval a urcat cu 95%, la 67,6 milioane de dolari.
"Performanţele remarcabile din trimestrul al doilea demonstrează atât puterea reţelelor noastre, cât şi creşterea continuă a pieţelor publicităţii în toate ţările unde suntem prezenţi. Marja de 44% a profitului EBITDA obţinut din activităţile de bază, susţinută de rezultatele din Cehia şi România, a depăşit până şi propriile noastre aşteptări. Totodată, suntem încântaţi să raportăm primul trimestru cu rezultat EBITDA pozitiv în Croaţia (piaţă unde CME este prezentă din 2004 - n.r.). Succesul din această ţară ne oferă certitudinea că vom reuşi să devenim lideri şi în Bulgaria, în următorii ani", a declarat directorul general al CME, Michael Garin.
Compania a anunţat, marţi, că a intrat pe piaţa din Bulgaria, prin achiziţia a două posturi TV, pentru 172 milioane de dolari. Obiectivul CME este de a deveni lider pe această piaţă în următorii cinci ani.
"Suntem foarte mulţumiţi că am finalizat achiziţia unei participaţii minoritare de 30% în Studio 1+1 (din Ucraina - n.r.). Intenţionăm să devenim principalul operator de transmisii TV din Ucraina, cu operaţiuni care vor genera venituri de 500 de milioane de dolari şi profit EBITDA din activităţile de bază de 200 milioane de dolari până în 2012", a declarat directorul de operaţiuni al CME, Adrian Sârbu.
CME operează reţele mari de televiziune în şase state din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie totală de 90 de milioane de persoane.
CME este o companie media care deţine reţele de top în şase ţări din centrul şi estul Europei, cu o populaţie cumulată de aproximativ 90 de milioane de locuitori. Grupul este listat în Statele Unite, la bursa electronică NASDAQ şi la Bursa de Valori de la Praga.
Grupul operează posturi de televiziune în Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), România (PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV România), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (POP TV, Kanal A) şi Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe