Bucurându-se de un public numeros, Radu Gabrea a urcat pe scenă înainte de proiecţie şi şi-a exprimat speranţa ca spectatorii să îi împărtăşească dragostea şi interesul pe care le-a avut când a făcut filmul. El şi-a exprimat, totodată, îndoiala că vizionarea va fi plăcută, filmul fiind unul „greu şi complicat”.
La finalul proiecţiei, regizorul şi-a prezentat echipa, precizând că mai mulţi actori nu au putut fi prezenţi pentru că sunt la filmări sau în teatre. Pe scenă a urcat însă protagonistul peliculei, Alexandru Mihăescu, alături de Victoria Cociaş, Mircea Rusu, Ion Grosu, Vlad Rădescu, Costel Caşcaval, Vitalie Bantaş, dar şi cei trei copii din film.
În distribuţia peliculei se mai regăsesc Andi Vasluianu, Udo Schenk, Marcel Iureş, Dan Aştilean, Mihai Gruia Sandu şi Ioana Iacob.
Gabrea a subliniat că filmul a fost o muncă de echipă şi a ţinut să citească numele tuturor celor implicaţi în producţie. Pelicula a fost filmată de Goerge Dăscălescu, Melania Oproiu s-a ocupat de montaj, directorul de imagine a fost Miron Marinescu, scenografia a fost semnată de Florin Gabrea, iar costumele, de Svetlana Mihăilescu.
Pelicula este o adaptare a bestseller-ului cu acelaşi titlu al scriitorului Eginald Schlattner şi prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuită de Securitatea română în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.
„Mănuşi roşii” este o producţie Total TV, realizată în colaborare cu Atlantis Film şi Zenith Media, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Societăţii Române de Televiziune. Filmul este distribuit de Ecran Cinema Management. Filmările s-au desfăşurat la Bucureşti şi Sibiu, în primăvara anului 2009, pe parcursul a 36 de zile. Bugetul alocat producţiei s-a situat în jurul sumei de 750.000 de euro.
În România, pelicula a fost prezentată, anul trecut, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) – Cluj şi Sibiu, Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF) – Mamaia, Nopţii Albe a Filmului Românesc – Bucureşti. Pe plan internaţional, filmul a fost proiectat la Sao Paolo International Film Festival – Sao Paolo, Brazilia, The Northern Film Festival – Leeuwarden, Olanda şi Saturno International Film Festival – Italia, unde Alexandru Mihăescu a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor.
Radu Gabrea a menţionat la premieră că, după proiecţiile de la Sao Paolo, o editură din Brazilia a cerut drepturile de traducere pentru cartea lui Schlattner.