- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.02.2019, 13:23)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vernisaj de grafică, la Muzeul Antipa: Natura, în cele mai fine detalii şi întruchipări
Expoziţia "UNArte la Antipa" se va deschide vineri, la ora 14.00 şi adună la sediul muzeului bucureştean lucrările realizate de studenţii secţiei de grafică din Universitatea de Arte din Capitală folosind natura ca subiect al demersului lor, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
121 afișări
Vernisaj de grafică, la Muzeul Antipa din Bucureşti
Studenţii secţiei de grafică, din clasa Stelei Lie, au desenat de-a lungul timpului în cadrul muzeului, folosind natura ca subiect.
"Natura, în cele mai fine detalii şi întruchipări este ceea ce uneşte şi caracterizează atât demersul cercetătorului cât şi pe cel al artistului. Fiecare dintre ei lucrează cu desene, cu imagini şi reprezentări ale lumii vii. Descifrarea misterelor şi clasificarea lor, însă, este scopul cercetătorilor, iar potenţarea acestora, misiunea artiştilor. Studiul în muzeu, asupra varietăţii uimitoare a vieţuitoarelor le dezvoltă tinerilor artişti simţul observaţiei, simţul proporţiei. Iar talentul fiecăruia, modalitatea de a vedea lumea, tranformând-o deseori într-o ficţiune, fac desenul mai expresiv, mai personal, mai bogat", au explicat reprezentanţii muzeului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Lucrările sunt reunite într-o expoziţie care este organizată în două secţiuni. În biblioteca din Sala Cabinet Gr. Antipa sunt prezentate desene originale, în timp ce în Sala Specii Sinantrope este prezentată o instalaţie formată din numeroase reproduceri de desene, la scară redusă, care sugerează complexitatea şi diversitatea naturii, arată organizatorii.
"Grupe de studenţi de la UNArte vin la muzeul Antipa, se plimbă cu interes ca şi cum ar fi din nou copii care descoperă lumea. Şi apoi desenează. Atunci când desenezi, vezi lucrurile altfel decât le vezi cu ochii de fiecare zi. Le măsori, le cântăreşti, le analizezi culorile, observi detaliile, texturile, asemănările şi deosebirile, înrudirile, familiile… Studiul naturii este izvorul la care se întorc mereu artiştii, într-un fel sau altul", spune Stela Lie, de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.
"Pentru noi, ca muzeu de istorie naturală, colaborarea cu Universitatea de Arte are rolul de... cunoaştere a trecutului, deoarece, de-a lungul timpului, ştiinţa zoologiei s-a dezvoltat cu ajutorul desenului. Într-o epocă în care orice obiect poate fi fotografiat cu uşurinţă, practica desenatului rămâne actuală în ceea ce priveşte descrierea de noi specii, deoarece alegând ce anume să deseneze, zoologul scoate în evidenţă anumite aspecte pe care le consideră importante în descrierea acelei specii. Spre deosebire de demersul artistic însă, zoologul este interesat doar de valoarea de document a desenului realizat", a spus Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".
Intrarea la vernisaj este liberă, apoi expoziţia va face parte din circuitul de vizitare al muzeului până pe data de 1 martie
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ace of Base, CC Catch, Sabrina, Dr. Albarn, la prima ediţie Diskoteka Festival din Timişoara
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate