- Home
- Cultură-Media
- (25.08.2023, 14:32)
- Ana Cohut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Viaţa lui Claude Ruiz-Picasso: fiul celebrului pictor spaniol a murit la 76 de ani
Claude Ruiz Picasso, fiul cel mic al artistului spaniol Pablo Picasso, a murit în Elveţia la vârsta de 76 de ani, a anunţat joi avocatul său.
Urmărește
879 afișări
Sursa foto: Twitter
Avocatul lui Claude, Jean-Jacques Neuer, nu a precizat cauza decesului. Claude a fost fotograf şi regizor de film, care a gestionat şi averea tatălui său din 1989 până în luna iulie a acestui an, când a predat responsabilitatea surorii sale mai mici, Paloma.
Claude a lucrat ca asistent al celebrului fotograf Richard Avedon timp de aproape un an şi a lucrat ca fotojurnalist pentru Time Life, Vogue şi revista americană Saturday Review. În 2011 a primit cea mai înaltă distincţie a Franţei, Legiunea de onoare, pentru activitatea sa ca artist şi ca administrator judiciar al averii tatălui său.
Picasso a avut patru copii. Claude şi Paloma au fost copiii săi cu artista franceză Françoise Gilot, care a murit în iunie, la vârsta de 101 ani. Fiul său cel mare, Paul, din căsătoria cu balerina Olga Khokhlova, a murit în 1975. Maya, fiica sa cu modelul francez Marie-Therese Walter, a murit în 2022.
Picasso a întrerupt contactul cu Claude şi Paloma după ce Gilot, care a fost prima femeie care l-a părăsit, a scris o carte de memorii despre viaţa lor împreună. El a încercat să împiedice publicarea cărţii ei din 1964, intitulată Viaţa cu Picasso.
În 1970, Claude, în vârstă de 22 de ani, a intentat un proces în Franţa pentru a fi recunoscut ca fiu legitim şi, prin urmare, moştenitor al tatălui său. Instanţa s-a pronunţat în favoarea sa şi a lui Paloma, fraţii devenind moştenitori ai lui Picasso la un an după moartea acestuia, în 1973.
Proprietatea Picasso rămâne una dintre cele mai bogate dinastii din lumea artei. Când a murit la vârsta de 91 de ani, în 1973, Picasso a lăsat în urmă peste 45.000 de lucrări, printre care 1.885 de picturi, 1.228 de sculpturi, 7.089 de desene, 30.000 de gravuri, 150 de caiete de schiţe şi 3.222 de lucrări de ceramică. De asemenea, a lăsat milioane de euro în numerar. În total, averea a fost evaluată la 650 de milioane de lire sterline la momentul respectiv.
Cum Picasso nu a lăsat un testament, împărţirea bunurilor sale a durat şase ani şi a dus la diviziuni amare în familie. În cele din urmă, s-a convenit ca operele să fie împărţite între Claude, Paloma, Maya şi doi dintre nepoţii săi, Marina şi Bernard Ruiz-Picasso.
Au existat deseori dezacorduri în cadrul familiei cu privire la utilizarea numelui şi a operei lui Picasso. În 1999, când Claude a vândut numele şi semnătura Picasso companiei auto Citroën pentru a lansa un hatchback care purta numele artistului, nepoata sa Marina l-a criticat public pentru că nu a respectat "un geniu" care "a fost folosit pentru a vinde ceva atât de banal precum o maşină". La momentul respectiv, avocatul lui Claude a declarat pentru The Guardian că acesta "avea perfect dreptul să exploateze numele mărcii Picasso".
În 2018, Claude a criticat Muzeul Picasso din Paris pentru că a împrumutat prea multe lucrări, spunând că unele expoziţii cu lucrări de Picasso sunt "nedesluşite şi nu fac altceva decât să navigheze pe magia unui nume mare".
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe