- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (06.06.2012, 13:38)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Victor Rebengiuc, despre rolul din "În derivă": Sunt mulţi români care au nevoie de psihoterapie
Victor Rebengiuc vorbeşte într-un interviu acordat Pro TV Magazin despre rolul pe care îl interpretează în serialul "În derivă", cel al unui director de teatru, spunând că această producţie reprezintă şi o modalitate de a-i apropia pe români de psihoterapie, cu care nu sunt foarte familiarizaţi.
Urmărește
320 afișări
Victor Rebengiuc (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Al doilea sezon al serialului "În derivă", o producţie HBO România, va avea premiera în a doua jumătate a anului. Printre personajele noi care vor ocupa canapeaua psihoterapeutului Andrei Poenaru (interpretat de Marcel Iureş) se numără şi directorul de teatru Dinu Damian, interpretat de Victor Rebengiuc.
În ultimele zile de filmare pentru cel de-al doilea sezon al serialului, actorul Victor Rebengiuc a vorbit despre experienţa noului său rol în Pro TV Magazin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Victor Rebengiuc spune că a văzut câte ceva din primul sezon "În derivă" şi i-a plăcut. "Mi-a plăcut că erau actori mari şi pentru că erau bine îndrumaţi, jucau bine, era interesant. Dar nu am putut să-l văd pentru că eu am spectacole seara. De obicei joc", a spus Victor Rebengiuc.
Actorul consideră că serialul acesta poate fi şi o modalitate de a-i apropia pe români de canapeaua psihoterapeutului. "Eu cred că vor putea deveni familiari vizionând acest serial. E o posibilitate de a-i apropia de metoda asta de terapie. Şi, slavă Domnului, e nevoie! Sunt mulţi români care au nevoie de asemenea terapie. Vremurile ne-au adus aici", spune Rebengiuc.
El a precizat că a acceptat rolul directorului de teatru Dinu Damian din sezonul al doilea al serialului "În derivă" pentru că era interesat să participe la un asemenea proiect. "Faptul că erau implicaţi actori buni, faptul că HBO-ul e o companie foarte serioasă. Şi am acceptat treaba asta. Rolul era interesant. Mi s-a părut şi îmi pare în continuare foarte interesant. Am acceptat cu un uşor entuziasm", spune Rebengiuc.
Totuşi, actorul precizează că nu l-a ajutat în interpretarea rolului acesta faptul că a deţinut această funcţie la Teatrul Bulandra. "Numai aşa că este vorba despre lumea teatrului. Păstrez aceeaşi neplăcută amintire a faptului că am fost director la Bulandra", explică actorul, precizând că nu a avut nici măcar observaţii pe marginea scenariului. "Am avut observaţii să cizelăm un pic textul, «să ne intre în gură» cum zicem noi actorii şi să-l facem mai uşor inteligibil. Erau mici lucruri care au trebuit să fie atenuate. Nu mi-am permis... Nici nu ştiu bine cine a scris scenariul. Dacă aş fi cunoscut persoana sau persoanele care l-au scris poate mi-ar fi venit vreo idee, dar nu. Nu a fost cazul".
În galeria personajelor interpretate până în prezent de Victor Rebengiuc, Dinu Damian din "În derivă" îşi găseşte foarte bine locul. "Este un om normal, care are nişte încercări serioase de viaţă, prin care am trecut mulţi dintre noi, cu activitate serioasă, cu caracter. Şi dintr-o dată ţi se taie orice posibilitate de a mai profesa. Ceea ce nu este un lucru plăcut pentru el, cum nu e un lucru plăcut pentru nimeni. Evident că ajunge la psihoterapeut şi asta este. Să sperăm că se face bine. Sunt semne", explică Rebengiuc.
În serialul "În derivă", Rebengiuc spune că a colaborat doar cu doi actori din distribuţie. "(...) cu Marcel Iureş, în fiecare episod, pentru că el e popa la care mă spovedesc. Şi cu Crina Semciuc, care joacă rolul fiicei mele, Beatrice, cu care m-am înţeles foarte bine. Echipa este extrem de bună, este o echipă de profesionişti".
El spune că nici nu ştie când trece o zi de filmări pe platourile de la "În derivă". "(...) am o groază de replici de învăţat. E foarte mult text, partea proastă a acestui serial e că presupune un efort mai mare din partea noastră, a celor de pe canapea: e foarte mult text de învăţat. Aşa e când te duci la popă la spovedit: tu spui şi el te ascultă. Dar asta e. Aşa decurge o zi de filmare şi se sfârşeşte foarte bine!", a precizat Victor Rebengiuc.
Filmările la cel de-al doilea sezon al producţiei originale HBO Europe "În derivă", realizate integral în România, s-au încheiat pe 1 iunie, după cum a anunţat atunci HBO România. Timp de patru luni, actorii, alături de echipa de producţie, s-au aflat pe platourile de filmare, pregătind cele 35 de episoade ale sezonului al doilea din "În derivă".
Sezonul al doilea al serialului "În derivă" va intra în faza de postproducţie, iar premiera acestuia va avea loc la finalul anului 2012.
Primul sezon al serialului "În derivă", filmat în întregime în limba română, a avut premiera pe 6 decembrie 2010 la HBO România.
Serialul "În derivă" are la bază formatul serialului de televiziune israelian "Be Tipul", creat de Hagai Levi. Formatul a fost deja adaptat în Statele Unite ale Americii, sub titlul "In Treatment", în România - "În derivă" - şi în Polonia şi Cehia.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe