Victor Rebengiuc: Nu m-am gândit niciodată să muncesc ca să primesc o stea

Victor Rebengiuc a declarat joi, la dezvelirea stelei cu numele său de pe Walk of Fame din Capitală, că şi-a făcut meseria din plăcere şi pasiune şi nu pentru a primi premii sau laude, ultimele fiind considerate de acesta "o tortură îngrozitoare".

Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Victor Rebengiuc: Nu m-am gândit niciodată să muncesc ca să primesc o stea

Victor Rebengiuc: Nu m-am gândit niciodată să muncesc ca să primesc o stea (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Victor Rebengiuc este a doua personalitate care primeşte o stea în cadrul acestui proiect lansat pentru a celebra adevăratele valori ale culturii româneşti.

La ceremonie au mai fost prezenţi apropiaţi şi colaboratori ai lui Rebengiuc, precum George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, Marina Constantinescu, critic de teatru, cântăreaţa Margareta Pâslaru şi, nu în ultimul rând, actriţa Mariana Mihuţ, soţia reputatului actor.

"Azi împlinesc 78 de ani, este aproape o viaţă de om, în care am învăţat multe", a mărturisit Rebengiuc la primirea distincţiei, pe scena în aer liber din Piaţa Timpului, acolo unde este amplasat Walk of Fame.

"Ce nu am putut învăţa până acum este cum să primeşti laude. Este o tortură îngrozitoare", a adăugat actorul, menţionând că tot ceea ce a făcut de-a lungul timpului a fost din plăcere.

"Vă doresc să fiţi sănătoşi şi să veniţi la teatru", i-a îndemnat actorul pe cei aproximativ 200 de participanţi la eveniment.

Totodată, Rebengiuc a spus că steaua care i-a fost dedicată nu îi aparţine doar lui, ci şi oamenilor care l-au format ca artist şi i-au influenţat cariera."Există o mulţime de oameni cărora le sunt recunoscător", a mărturisit actorul, enumerându-i, printre alţii, pe Aura Buzescu, Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Dan Piţa, Călin Netzer. "Ei sunt oamenii care m-au construit", a precizat artistul.

De asemenea, acesta a declarat că ceremonia organizată în onoarea sa simbolizează recunoaşterea meritelor "unor oameni care au muncit", diferiţi de "micile vedete care bucură ziarele de cancan".

În ceea ce priveşte dorinţele pe care le are de ziua sa, actorul a mărturisit că îşi doreşte "roluri bune, mai multă atenţie şi mai multă înţelegere".

Vorbind despre cinematografie, Rebengiuc a fost de părere că, deşi există mulţi actori şi regizori talentaţi, nu există mijloace favorabile acestora. Totuşi, el a mai spus că cinematografia româna trece printr-un moment favorabil. "Dacă nici acum nu este folosit acest moment... nu ştiu ce să zic", a adăugat el.

După ceremonie, Victor Rebengiuc a participat la un cocktail alături de apropiaţii şi admiratorii săi, unde a fost prezentată si o serie limitată de sticle de whisky pe a căror etichetă scria "The Famous Victor Rebengiuc".

Directorul Teatrului Metropolis - instituţie care a iniţiat conceptul de Walk of Fame românesc - l-a descris pe Rebengiuc ca fiind "un om pentru oameni". Totodată, Virgil Niţulescu, directorul Muzeului Ţăranului Român, a spus că, "dacă România ar fi avut un curs istoric nomal, Victor Rebengiuc ar fi avut o stea acum 40 de ani".

Marina Constantinescu l-a descris pe artist ca fiind "unul dintre cei mai mari actori, dar nu ca o vorbă în vânt, când toţi sunt mari fără niciun pic de consistenţă". Criticul de teatru le-a urat celor prezenţi să trăiască o săptămână cu Victor Rebengiuc şi să îl caute la teatru sau în filmele sale. Ea a povestit că, miercuri seară, l-a văzut pe Victor Rebengiuc în cel mai nou spectacol în care joacă, "Ivanov", de la Teatrul Bulandra, mărturisind că la miezul nopţii, într-un cerc restrâns, a băut un pahar de şampanie în cinstea unuia dintre cei mai dragi prieteni ai săi.

Walk of Fame este un spaţiu dedicat valorilor artistice ale filmului şi teatrului româneşti, situat în Piaţa Timpului, aflată în vecinătatea magazinului Cocor şi a centrului istoric al Capitalei. Acest spaţiu a fost inaugurat de Teatrul Metropolis în colaborare cu Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti şi magazinul Cocor.

Joi seară, Victor Rebengiuc va fi onorat şi la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, cu proiecţia filmului "Moromeţii", de Stere Gulea. La eveniment vor participa personalităţi din lumea cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici