Viitorul limbii engleze: de la limbă străină, la limbă interculturală. British Council lansează în România rezultatele unui program de cercetare cu privire la viitorul actualei „lingua franca”

British Council, organizaţie internaţională a Regatului Unit al Marii Britanii pentru relaţii culturale şi oportunităţi educaţionale, desfăşoară un program de cercetare axat pe înţelegerea viitorului limbii engleze în România, dar şi în întreaga lume, în contextul celor mai recente evoluţii sociale, educaţionale, dar şi în domenii precum mass-media, tehnologie sau piaţa muncii.

Urmărește
215 afișări
Imaginea articolului  Viitorul limbii engleze: de la limbă străină, la limbă interculturală. British Council lansează în România rezultatele unui program de cercetare cu privire la viitorul actualei „lingua franca”

Viitorul limbii engleze: de la limbă străină, la limbă interculturală. British Council lansează în România rezultatele unui program de cercetare cu privire la viitorul actualei „lingua franca”

Viitorul limbii engleze: Perspective Globale” explorează modul în care engleza îşi menţine relevanţa într-o era definită de progres tehnologic accelerat şi influenţă crescută a inteligenţei artificiale. Totodată, raportul evidenţiază evoluţia limbii engleze, de la statutul de limbă străină, la cel de instrument internaţional şi intercultural de comunicare.

Raportul prezintă concluziile rezultate din cercetări efectuate alături de 92 de experţi în domeniul lingvistic şi elaboratori de politici din domeniul educaţiei din 49 de ţări din întreaga lume. În contextul în care 67% din populaţia globală a fost expusă şi/ sau a vorbit limba engleză în anul 2017, această cercetare a British Council îşi propune să ofere noi perspective asupra peisajului actual care ţine de utilizarea limbii engleze şi să sprijine experţii lingvişti şi elaboratorii de politici din domeniul educaţiei să se pregătească şi să întocmească planificări pentru a răspunde nevoilor viitorilor profesori.

Astfel, „Viitorul limbii engleze: Perspective Globale” a fost prezentat pe plan local în cadrul unui eveniment academic, ce a avut loc la sediul principal British Council din Bucureşti. Alături de invitaţi, au participat Mina Patel, coordonatoarea acestui studiu şi cercetătoare cu peste 25 de ani de experienţă în domeniul educaţiei, Andrew Glass, Country Director British Council România, şi Kate Ewart-Biggs, Director Adjunct Executiv al British Council Global. Acest eveniment s-a desfăşurat în contextul unei vizite oficiale, cu ocazia inaugurării a două noi centre de predare în Bucureşti: City Gate şi One Cotroceni Park. Cei trei invitaţi speciali, împreună cu Bogdan Cristescu, Secretar de Stat, Ministerul Educaţiei, Constanţa Bordea, profesoară de limba engleză la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna" Braşov, examinatoare Cambridge, evaluatoare pentru Olimpiada naţională, formatoare de profesori, membră a comitetului naţional, Ciprian Fartuşnic, PhD, Senior Researcher, Education Research Unit, CNPEE, precum şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ româneşti şi elaboratori de politici, au dezbătut principalele concluzii ale cercetării, în contextul educaţional din România.

Limba engleză este cea mai vorbită limbă din lume şi utilizată în mod extins pe plan local, în România, aşadar credem în necesitatea şi importanţa schimbului de cunoştinţe şi a discuţiilor cu stakeholderi educaţionali pe această temă. Forumuri de discuţie precum acesta ne ajută să înţelegem noi tendinţe în procesele de predare, învăţare şi evaluare a limbii engleze, pentru a continua colaborarea dintre public şi privat, printr-o ofertă de educaţie lingvistică relevantă pentru nevoile profesorilor de astăzi.”, explică Andrew Glass.

Raportul evidenţiază nevoile evoluţionar dinamice, atât din partea comunităţii profesionale, cât şi din sectoarele academice. În acelaşi timp, sprijină contextualizarea provocărilor venite ca urmare a evoluţiei obiceiurilor de învăţare şi de consum.

„Viitorul limbii engleze: Perspective Globale” aduce în discuţie întrebări esenţiale şi oferă noi perspective asupra statutului englezei ca limbă globală, într-o realitate multilingvistă. Cercetarea explorează viitorul limbii engleze în educaţie, evoluţia rolului profesorilor şi peisajul dinamic al furnizării limbii engleze. De asemenea, se prezintă convergenţa dintre tehnologie şi echitate, în ceea ce priveşte educaţia în limba engleză, nevoile în continuă evoluţie ale părţilor implicate şi influenţa pieţei muncii asupra cerinţelor de limbă engleză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici