- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (10.04.2008, 12:59)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vioara Guarnieri i-a fost încredinţată violonistului Gabriel Croitoru
Vioara Guarnieri care i-a aparţinut compozitorului George Enescu a fost înmânată, joi, violonistului Gabriel Croitoru, câştigătorul concursului organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor, în cadrul unei ceremonii organizate la Muzeul Naţional "George Enescu", în prezenţa ministrului Culturii.
Urmărește
148 afișări
Vioara Guarnieri i-a fost încredinţată violonistului Gabriel Croitoru
Violonistul a semnat, joi, în cadrul ceremoniei, actul de încredinţare a viorii Guarnieri.
"Este un instrument atât de preţios, încât mâna mea de fost pianist tremură în preajma acestuia", a declarat ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, când i-a înmânat valoroasa vioară lui Croitoru. "Sunt bucuros că lui îi revine acest instrument excepţional, de primă mână. Sunt convins că el va răsuna la capacitate maximă pe mâinile sale", a adăugat ministrul Culturii şi Cultelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
La rândul său, Gabriel Croitoru a mulţumit statului român pentru ocazia oferită. "Mă bucur că am ajuns în acestă zi, cu toate că am trecut destul de greu peste amărăciunea celuilalt concurs, de atribuire a Stradivariusului", a mărturisit el.
După festivitatea de înmânare a viorii, Croitoru, acompaniat la piant de Viorica Boerescu, a susţinut primul său recital pe vioara Guarnieri. Din program au făcut parte "Sonata a 3-a pentru pian şi vioară «în caracter popular românesc»", de George Enescu, "Sonata nr.3" de E. Ysaye, "Poemul" lui E. Chausson şi "Sonata (fragmentul solistic)" de J. S. Bach.
Violonistul Gabriel Croitoru a câştigat, pe 21 martie, concursul organizat de Muzeul Naţional "George Enescu", pentru darea spre folosinţă, pe o perioadă de trei ani, a viorii Guarnieri 1731, care i-a aparţinut compozitorului George Enescu şi a cărei valoare este estimată la două milioane de dolari.
Gabriel Croitoru a fost singurul candidat la concursul organizat de Muzeul Naţional "George Enescu", instituţie din subordinea Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC).
Croitoru a impresionat juriul, câştigând concursul organizat la Palatul Cantacuzino, actualul sediu al Muzeului "George Enescu" din Bucureşti, cu unanimitate de voturi.
Gabriel Croitoru a fost audiat de un juriu format din: violonistul Ştefan Gheorghiu, violonistul Daniel Podlovschi, violoncelistul Marin Cazacu, dirijorul Horia Andreescu şi Laura Manolache, directorul Muzeului "George Enescu".
Muzicianul a primit în folosinţă vioara Guarnieri în baza unui contract şi a unui regulament, pentru o perioadă de trei ani.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe