- Home
- Cultură-Media
- STOCKHOLM, (08.05.2012, 16:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Violoncelistul Yo-Yo Ma şi cântăreţul Paul Simon, recompensaţi cu Polar Music Prize pe 2012
Violoncelistul american de origine chineză Yo-Yo Ma şi cântăreţul american Paul Simon au fost recompensaţi cu Polar Music Prize pe 2012, cea mai înaltă distincţie muzicală suedeză.
Urmărește
92 afișări
Violoncelistul Yo-Yo Ma şi cântăreţul Paul Simon, recompensaţi cu Polar Music Prize pe 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Acest premiu este împărţit în mod tradiţional, în fiecare an, de un artist pop-rock şi un solist/ grup de muzică clasică.
Născut la Paris din părinţi chinezi şi crescut la New York, Yo-Yo Ma "şi-a consacrat întreaga lui virtuozitatea şi inima călătoriilor sale de explorare muzicală din lumea întreagă", scrie în comunicatul emis de Academia Regală Suedeză pentru Muzică.
"Cu un violoncel şi cu o doză mare de curiozitate", violoncelistul Yo-Yo Ma, în vârstă de 56 de ani, "a reuşit să aducă împreună oamenii de pe toate continentele lumii", au adăugat membrii juriului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Yo-Yo Ma este dovada vie a faptului că muzica înseamnă comunicare, pasiune şi reprezintă un mijloc de împărtăşire a unor experienţe", a concluzionat juriul suedez.
Paul Simon, în vârstă de 70 de ani, a fost premiat pentru că "nimeni altul nu merită la fel de mult ca el epitetul de compozitor de clasă mondială", au precizat membrii juriului.
În ultimele cinci decenii, Paul Simon, care a făcut parte dintr-un duet celebru alături de Art Garfunkel, înainte de a continua cu o carieră solo, "a construit poduri nu doar peste ape învolburate (aluzie la titlul piesei «Bridge over Troubled Water», n.r.), ci şi peste oceane întregi, reunind continente întregi prin muzica sa".
Prin aranjamente muzicale inovatoare şi cuvinte provocatoare care captează de fiecare dată spiritul epocii, Paul Simon are un repertoriu de cântece care "vor rămâne deschise mereu la dispoziţia generaţiilor viitoare", a afirmat acelaşi juriu.
Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei va decerna celor doi laureaţi acest premiu, însoţit de un cec de 1 milion de coroane suedeze (166.000 de dolari), în cadrul unei gale ce va avea loc la Stockholm, pe 28 august.
Premiile Polar Music au fost înfiinţate în 1989, de Stig Anderson, managerul grupului suedez ABBA. Aceste distincţii sunt decernate artiştilor solo, unor grupurilor sau chiar unor instituţii, în semn de recunoaştere a realizărilor lor excepţionale în domeniul creaţiei muzicale şi al progresului muzicii.
Printre muzicieni recompensaţi în anii trecuţi cu Polar Music Prize se numără Paul McCartney, Pink Floyd, Stevie Wonder, Ennio Morricone, Bruce Springsteen, dirijorul rus Valery Gergiev şi soprana americană Renée Fleming.
Laureaţii Polar Music Prize de anul trecut au fost cântăreaţa rock americană Patti Smith şi cvartetul de coarde american Kronos Quartet.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe