- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (02.06.2014, 17:28)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Volume de Gabriela Adameşteanu şi Andreea Esca, printre cele mai bine vândute la Bookfest
"Anii romantici", de Gabriela Adameşteanu, "Ce-am făcut când am tăcut", de Andreea Esca, "Un scriitor, doi scriitori", de Alex. Ştefănescu, şi "Fiul cel bun", de Pascal Bruckner, se numără printre volumele cu cele mai mari vânzări la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.
Urmărește
501 afișări
Volume de Gabriela Adameşteanu şi Andreea Esca, printre cele mai bine vândute la Bookfest (Imagine: Facebook)
Salonul Internaţional de Carte Bookfest s-a desfăşurat de miercuri până duminică, la complexul Romexpo din Capitală, accesul publicului la evenimentele pregătite fiind gratuit.
Editurile Polirom şi Cartea Românească şi-au întâmpinat cititorii cu aproximativ 1.000 de titluri, toate aflate la reducere de 20%, şi cu peste 100 de titluri la preţul de 9,99 lei. Astfel, peste 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului de carte Bookfest, atât din domeniile fiction, cât şi din cele nonfiction, au putut fi găsite la standul amenajat la Romexpo.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
La editura Polirom, un succes răsunător în rândul cititorilor l-a avut volumul "Anii romantici", de Gabriela Adameşteanu, urmat îndeaproape de "Istoria Poloniei", de Norman Davies. Pe locul al treilea în topul vânzărilor s-au situat două volume - "Cum iubesc bărbaţii", de Mihaela Rădulescu, şi "Eu sunt Malala", de Malala Yousafzai şi Christina Lamb . De asemenea, printre preferinţele cititorilor s-au numărat volumele "Soacre şi nurori. La cine este cheia?", de Aurora Liiceanu, şi "Foc palid", de Vladimir Nabokov, care s-au situat pe locul al patrulea în topul vânzărilor editurii Polirom. Locul al cincilea este ocupat de volumele "Şugubina", de Mircea Diaconu, şi "Pe când eram doar nişte puşti", de Patti Smith.
Mare parte dintre volumele aflate în top au fost lansate exact în săptămâna Salonului Internaţional de Carte Bookfest şi au fost foarte bine primite de publicul cititor.
În ceea ce priveşte editura Cartea Românescă, pe primul loc în topul celor mai bine vândute volume s-a situat "Însemnările mele", de Maria Banuş, urmat de "Controlul cărţii. Cenzura literaturii în regimul comunist din România", de Liliana Corobca, "Negustorul de începuturi de roman", de Matei Vişniec, "Leonid Dimov. Un oniric în Turnul Babel", de Luminiţa Corneanu, şi "Călcâiul lui Magellan", de Octavian Soviany.
De asemenea, editurile Humanitas, Humanitas Fiction şi Humanitas Multimedia i-au aşteptat pe cititori cu peste 1.000 de titluri, toate volumele având reducere de 10%, iar ediţiile de colecţie s-au bucurat de preţuri speciale.
Astfel, la editura Humanitas, pe primul loc în topul vânzărilor s-a situat volumul "Ce-am făcut când am tăcut", de Andreea Esca, urmat de "Primul Război Mondial", de Lucian Boia, "Muşte pe parbrizul vieţii", de Radu Paraschivescu, "Amintirile unei nonagenare. Călătoriile mele, scriitorii mei", de Antoaneta Ralian, "Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu în arhivele Securităţii", de Lucian Boia, şi antologia "Casele vieţilor noastre".
În ceea ce priveşte editura Humanitas Fiction, prima poziţie în topul vânzărilor a fost ocupată de volumul "Confidentul", de Hélène Grémillon, iar pe locul al doilea s-a situat cartea "Broaşte", de Mo Yan, urmată de "Al patrulea zid", de Sorj Chalandon, "Sumki", de Amos Oz, şi "Portocala mecanică", de Anthony Burgess.
La această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, cititorii editurii Curtea Veche au preferat cărţile "regale", psihologia practică şi volumele pentru copii. Astfel, "Drumul spre casă", de Principele Nicolae şi Filip Iorga, "Antifragil", de Nassim Nicholas Taleb, şi "Focus", de Daniel Goleman, au fost cele mai căutate titluri la standul editurii, care a înregistrat vânzări mai mari ca anul trecut, cu 10%, potrivit reprezentanţilor Curtea Veche. De asemenea, "Micuţele doamne. Repovestire după romanul Louisei May Alcott" s-a numărat printre cele mai vândute volume, alături de alte titluri ale colecţiei "Cărţile copilăriei", precum "Cei trei muschetari" şi "Peter Pan". Printre preferinţele publicului cititor s-a aflat şi volumul "Visuri şi secrete", de Danuta Wałęsa în colaborare cu Piotr Adamowicz.
Curtea Veche Publishing a mizat pe titluri consacrate, ale căror preţuri au fost reduse cu până la 50-70%, pe cărţile pentru copii şi pe noutăţile editoriale de impact, de la beletristică la memorii, filosofie politică şi cărţi de psihologie practică.
Cu o ofertă bogată, cu numeroase titluri noi şi reduceri de până la 70%, editura Litera a înregistrat vânzări cu 20% mai mari decât în ediţia precedentă a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Printre cele mai căutate cărţi se numără "Răzbunarea geografiei. Ce ne spune harta despre conflictele viitoare şi lupta împotriva destinului", de Robert D. Kaplan (480 de exemplare vândute), "Ură, prietenie, dragoste, căsătorie" (450 de exemplare), "Dragă viaţă", ambele semnate de Alice Munro, câştigătoare a premiului Nobel pentru literatură în 2013. Un alt titlu foarte căutat din colecţia Bestseller a fost "Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian", de Michael Bar-Zohar şi Nissim Mishal.
Interesul pentru cărţile practice arătat de români reiese din numeroasele achiziţii de care s-a bucurat volumul "Gordon găteşte sănătos", de Gordon Ramsay. Cartea "Bărbaţii de pe canapeaua mea", de Brandy Engler şi David Rensin, a aşezat colecţia "Dezvoltare personală" la loc de cinste, titlul menţionat numărând aproximativ 170 de copii vândute.
Foarte căutate au fost şi cărţile pentru copii, Litera Mică fiind universul magic al copilăriei în perioada Bookfest. Jurnalele Disney Violetta - "Jurnalul meu. Un an mai târziu" şi "Jurnalul meu secret. Album de fan" - au înregistrat peste 400 de exemplare vândute, fiind urmate de titlurile "Regatul de gheaţă" şi "Sofia Întâi. Lecţiile prinţesei" din colecţia Disney Audiobook.
Cărţile educative au fost, de asemenea, foarte căutate, printre acestea numărându-se "Marea Carte Lego", titlu vândut în peste 200 de exemplare, dar şi "5000 de lucruri uimitoare" şi "Ciudate, dar adevărate. 300 de lucruri şocante" din seria National Geographic.
Şi editura All a prezentat publicului, la Bookfest, o serie de noutăţi şi cărţi aflate la promoţii. Vedeta editurii All a fost "Un scriitor, doi scriitori", de Alex. Ştefănescu. Pe locul al doilea s-a aflat al treilea volum al trilogiei "Sancti" - "Turnul", de Simon Toyne, urmat de volumul "Cartea gesturilor", de Joseph şi Caroline Messinger, "Oblomov", de I.A. Goncearov, şi "Viaţa face toţi banii", de Vlad A. Popescu.
Cu multe titluri noi şi aşteptate de iubitorii de carte şi cu reduceri substanţiale - 30% reducere la noutăţile editoriale şi cărţi la preţul fix de 10 lei -, Grupul Editorial Trei s-a aflat şi la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare aproape de cititorii săi.
La Bookfest 2014, cele mai vândute cărţi din colecţiile de literatură au fost "Fiul cel bun", de Pascal Bruckner, "La revedere acolo sus", de Pierre Lemaitre, "Să nu te întorci niciodată", de Lee Child, "Secretul soţului", de Liane Moriarty, şi "Farlander", de Col Buchanan.
Colecţia Young Fiction Connection s-a bucurat de un mare interes din partea adolescenţilor, cele mai căutate volume fiind "De 19 ori Katherine", de John Green, "Jumătatea rea", de Sally Green, "Sub aceeaşi stea", de John Green, "Zi după zi", de David Levithan, şi "Enders", de Lissa Price.
Dintre titlurile publicate în colecţiile de psihologie, foarte apreciate de cititori au fost "Reţete împotriva îngrijorării", de Lawrence Cohen, "Psihogenealogia", de Anne Ancelin Schutzenberger, "De la Filosofie la Psihanaliză & retur" - dialoguri cu Vasile Dem. Zamfirescu, consemnate de Leonid Dragomir, "Minţi conducătoare", de Howard Gardner, şi "Fiicele tatălui, fiii mamei", de Verena Kast. Vânzările Grupului Editorial Trei în cele cinci zile de târg au fost cu 10% mai mari faţă de ediţia precedentă a acestui eveniment.
La rândul său, editura Nemira a participat la Bookfest 2014 cu peste 700 de titluri şi multe noutăţi. Preferinţele cititorilor s-au concentrat către literatură, autori români şi străini, dar şi spre volumele din colecţiile de eseuri (psihologie, spiritualitate, artă bizantină, istorie).
Cel mai bine vândut titlu al editurii Nemira este "SAS. Ghidul Supravieţuitorului. Cum să supravieţuieşti oricând şi oriunde", de John Wiseman, urmat de "111 cele mai frumoase poezii", de Emil Brumaru, "Cei 47 de ronini", de Joan D. Vinge, "Metroland", de Julian Barnes, şi "Diavolul în viziuni, poveşti şi vise", de Lavinia Bârlogeanu. Potrivit reprezentanţilor editurii, încasările acumulate la Bookfest 2014 sunt cu 7% mai mari faţă de cele din anul trecut.
De asemenea, cititorii Grupului Editorial Corint au participat la lansări de carte şi evenimente pentru copii şi au achiziţionat de la târg noutăţi cu 25% - 40% reducere, pachete promoţionale cu 50% - 60% reducere şi cărţi la doar 3 şi 5 lei.
În topul vânzărilor s-a situat volumul "Putin. Biografia interzisă", de Stanislav Belkovski, urmat de "Grace de Monaco. Povestea unei prinţese", de Jean Des Cars, "Eu, şi mai haios! O poveste din Generală", de James Patterson, primul volum din seria "Divergent", de Veronica Roth, şi pachetul de cărţi din seria "Înstrumente mortale" de Cassandra Clare.
Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 a fost organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.
Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La ediţia precedentă, aproximativ 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei în proiectul "Trei ţări, aceeaşi limbă". La această ediţie au fost prezente nume cu răsunet internaţional, precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich şi Jolanda Pinel.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe