- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (14.06.2010, 16:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Volumele autorilor autohtoni - cele mai vândute la ediţia de criză Bookfest 2010
Volumele unor autori români precum Mircea Cărtărescu şi Andrei Oişteanu au fost în topul vânzărilor celor mai mari edituri din România la cea de-a cincea ediţie a Târgului de carte Bookfest, care a fost anul acesta sub semnul crizei, cu mai puţine evenimente şi mai puţini vizitatori.
Urmărește
83 afișări
Volumele autorilor autohtoni - cele mai vândute la ediţia de criză Bookfest 2010 (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)
Pe primul loc în topul vânzărilor Polirom s-a situat cartea "Narcotice în cultura română. Istorie, religie, literatură", de Andrei Oişteanu (500 de exemplare), urmată de volumele "De ce m-am întors în România", coordonat de Sandra Pralong, şi "Patru femei, patru poveşti", de Aurora Liiceanu (aproximativ 400 de exemplare fiecare). Pe locul al treilea s-au clasat, la egalitate, volumele "Viaţă şi destin", de Vasili Grossman, şi "Sexus", de Henry Miller, cu 300 de exemplare fiecare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Controversatul volum semnat de Adrian Marino "Viaţa unui om singur" s-a clasat pe poziţia a patra, cu 200 de exemplare, urmat de cea mai nouă carte a Gabrielei Adameşteanu, "Provizorat", cu 150 de exemplare vândute, la egalitate cu "România şi Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010)", de Bogdan Murgescu.
Cel mai cumpărat volum la editura Cartea Românească a fost "Medgidia, oraşul de apoi", de Cristian Teodorescu (aproximativ 200 de exemplare), urmat de "Ana Maria şi îngerii", de Radu Aldulescu (aproximativ 150 de exemplare), şi "Apropierea", de Marin Mălaicu Hondrari (100 de exemplare).
"La Bookfest 2010 am înregistrat o scădere cu opt la sută a încasărilor faţă de ediţia de anul trecut a târgului din vară. În târg, numărul vizitatorilor a fost vizibil mai mic faţă de Bookfest 2009, dar la Polirom am reuşit să echilibrăm balanţa prin numărul impresionant de noutăţi prezente la stand: peste 400, cele mai multe propuse de o editură autohtonă la actuala ediţie a Salonului de Carte Bookfest", a declarat pentru MEDIAFAX Oana Boca, director de imagine Polirom.
Pe primul loc în topul încasărilor Humanitas s-a clasat "Frumoasele străine", de Mircea Cărtărescu (605 exemplare), urmat de "Întâlnire cu un necunoscut", de Gabriel Liiceanu (490 de exemplare), şi "Aşteptând ceasul de apoi", de Dinu Pillat (350 de exemplare). Pe locul al cincilea în top s-a clasat volumul "Note, stări, zile", de Andrei Pleşu.
La Humanitas Multimedia, pe primul loc în topul vânzărilor s-a situat "Confesiunile unui cafegiu", în lectura lui Victor Rebengiuc, urmat de audiobook-ul "Ion Creangă", în lectura lui Mitoş Micleuşanu, "Minima moralia", de Andrei Pleşu, şi "Despre limită", de Gabriel Liiceanu.
Potrivit reprezentanţilor Humanitas, anul acesta, editura a avut încasări de 300.000 de lei, cu 20 la sută mai puţin decât la ediţia de anul trecut a târgului.
La editura All, cel mai vândut volum a fost "Vei fi acolo", de Guillaume Musso (350 de exemplare), urmat de "Marioneta", de Robert Harris (280 de exemplare), şi "Cartea viitorului", de Cecilia Ahern (200 de exemplare). Pe al patrulea şi al cincilea loc s-au clasat "Atlas rutier România" (170 de exemplare), respectiv "Istoria Rusiei" de Paul Dukes (100 de exemplare).
Nemira a avut vânzări de 180.000 de lei. Pe primul loc în clasament s-a poziţionat volumul "Ghidul fetelor obraznice", de Tara Palmer-Tomkinson şi Sharon Marshall (909 exemplare), urmat de
"2010: a doua odisee", de Arthur C. Clarke (873 de exemplare), şi "Cartea cimitirului", de Neil Gaiman (792 de exemplare).
De asemenea, potrivit reprezentanţilor Nemira, cel mai mare succes la târg le-au avut cărţile pentru copii şi ofertele de volume la 5 şi 10 lei bucata.
Potrivit organizatorilor, deocamdată nu se poate face o estimare a numărului de vizitatori, intrarea la eveniment fiind liberă. Astfel, nu a existat o metodă de cuantificare a celor care au venit la târg.
Salonul Internaţional de Carte Bookfest a avut loc anul acesta între 9 şi 13 iunie, în pavilioanele 13-17 ale Romexpo. Oaspetele de onoare al târgului a fost Spania.
Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2010 a fost organizat de Asociaţia Editorilor din România (AER), sub egida Federaţiei Editorilor din România şi patronajul ministerelor Culturii român şi spaniol, al Federaţiei Editorilor din Spania şi Institutului Cervantes de la Bucureşti, al Ministerului Afacerilor Externe şi Primăriei Municipiului Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe