Volumul "Ana. Portretul Reginei" a fost lansat, vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României

Volumul bilingv româno-englez "Ana. Portretul Reginei/ Anne. The Queen’s Portrait", semnat de Principele Radu şi publicat de Curtea Veche a fost lansat, vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), în Sala Lapidarium, în prezenţa autorului şi a zeci de admiratori ai familiei regale române.

Urmărește
281 afișări
Imaginea articolului Volumul "Ana. Portretul Reginei" a fost lansat, vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României

Volumul "Ana. Portretul Reginei" a fost lansat, vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României

"Majestatea Sa Regina este o femeie frumoasă la toate vârstele. Puţini oameni au ajuns la vârsta de 90 de ani şi mai puţini dintre ei au ajuns la 65 de ani de căsătorie. Majestăţile lor vor împlini în iunie ceea ce unele ţări numesc 'Nunta de safir' şi nu ne rămâne decât să ne uităm spre noi înşine şi să vedem cât de norocoşi suntem că avem ca model în frunte o altfel de femeie", a spus Principele Radu.

"Regina are o poveste lungă cât mai multe romane şi, încă adolescenţă, a trebuit să plece în refugiu şi a avut ocazia pe care foarte puţini tineri de astăzi o au - să meargă pe front pentru ţara ei la vârsta de doar 19 ani. De asemenea, a trăit un exil lung cât o viaţă, a avut cele mai neobişnuite profesii pentru a-şi susţine familia. A adus pe lume cinci fete, ceea ce e un lucru rar. În ziua de astăzi familiile au mult mai puţini copii sau poate deloc, e un om care şi-a păstrat simţul umorului neştirbit după atâţia ani deşi ar avea multe motie să aibă fruntea încreţită şi sunt mai mult decât fericit că atâta lume e interesată de chipul Majestăţii Sale, pentru că albumul e un portret", a adăugat acesta, referitor la destinul Reginei Ana.

La lansare au vorbit Sandra Gătejeanu-Gheorghe, director de protocol al Casei Regale, Iren Arsene, managing partner Curtea Veche Publishing, şi Georgeta Filitti, istoric. "Regina Ana mi-a devenit un om teribil de apropiat la care mă gândesc încontinuu cu tandreţe (...) Deşi este prezentă în spaţiul românesc, nu este pe locul care i s-ar cuveni", a adăugat Georgeta Filitti.

În cele 177 de pagini ale cărţii sunt prezentate detalii despre copilăria şi adolescenţa Reginei, viaţa de familie, devotamentul faţă de ţară.

Lansarea de pe 1 martie va fi urmată de o prezentare specială a cărţii în data de 8 martie.

Volumul poate fi găsit în librării şi pe site-ul www.curteaveche.ro la preţul de 41 lei.

Potrivit site-ului Familiei Regale a României, Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franţa.

Începând cu anul 1939, după izbucnirea războiului, şi-a urmat familia în Spania şi în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o şcoală de artă, la New York. În paralel, pentru a-şi putea câştiga existenţa, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy's.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreună cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania, până la sfârşitul ostilităţilor. A primit "Crucea de Război" a Franţei.

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al României la Londra. După doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici