- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (25.08.2009, 17:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Volumul "Ludovic Spiess", lansat în deschiderea Festivalului "George Enescu"
Volumul "Ludovic Spiess", semnat de criticul muzical Costin Popa, va fi lansat duminică, la sfârşitul conferinţei de presă din deschiderea Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", care va avea loc în foaierul Operei Naţionale Bucureşti, informează editura Curtea Veche.
Urmărește
155 afișări
Volumul "Ludovic Spiess", lansat în deschiderea Festivalului "George Enescu" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
La lansare vor vorbi Ioan Holender, director al Operei de Stat din Viena şi director al festivalului, Smaranda Oţeanu-Bunea - critic muzical, Mihaela Moroşanu - redactor-şef la Curtea Veche Publishing şi autorul cărţii, Costin Popa.
Marele tenor Ludovic Spiess (1938 - 2006) a fost unul dintre cei mai iluştri artişti de operă români din toate timpurile, activitatea lui desfăşurându-se atât pe cele mai renumite scene ale lumii (Opera din Viena, Scala din Milano, Metropolitan din New York, Covent Garden din Londra, Colón din Buenos Aires, Festivalul de la Salzburg etc.), cât şi în teatrele lirice româneşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Cei mai faimoşi artişti din epocă i-au fost parteneri, de la Birgit Nilsson la Nicolae Herlea, de la Christa Ludwig la Elena Cernei, de la Montserrat Caballé la Maria Slătinaru, de la Piero Cappuccilli şi Nicolai Ghiaurov la David Ohanesian şi Dan Iordăchescu.
Celebri dirijori, precum Herbert von Karajan, Leonard Bernstein, Josef Krips, Karl Bőhm, Riccardo Muti şi mulţi alţii, au condus spectacolele şi concertele sale. Ludovic Spiess a fost comparat în presa timpului cu tenori de legendă precum Enrico Caruso, Beniamino Gigli, Aureliano Pertile, Leo Slezak, Mario del Monaco.
Foarte solid documentat, volumul tratează parcursul carierei lui Ludovic Spiess, rolurile jucate pe scenele de operă şi concert, oferind, totodată, o analiză estetică vocal-scenică a interpretării acestora.
Cartea conţine, de asemenea, un bogat material ilustrativ (600 de fotografii din spectacole sau cu caracter personal, programe de sală, afişe etc.), un text autobiografic despre anii copilăriei şi ai adolescenţei, scris de tenor în ultimele luni de viaţă, amintiri despre marele artist împărtăşite de personalităţi ale lumii artistice (Ioan Holender, Christa Ludwig, Lucia Stănescu, Maria Slătinaru-Nistor, Eugenia Moldoveanu, Giuseppe Taddei, Gian Piero Mastromei, Berislav Klobuĉar, Leopold Hager, Georges Prêtre, Carol Litvin).
Caiete cu partituri de Enescu, oferite de ICR participanţilor
Caiete cu partituri ale unor compoziţii enesciene, publicate de Editura Institutului Cultural Român (ICR), vor fi oferite de institut participanţilor la Concursul Internaţional "George Enescu" în paralel cu festivalul, în memoria marelui compozitor.
Cele şase caiete, editate în anul 2005, conţin piese din tinereţea compozitorului George Enescu, care nu au mai fost publicate, compuse între anii 1895 şi 1951. Cărţile au şi o prefaţă-argument trilingvă (română-franceză-engleză), semnată de pianista Ilinca Dumitrescu.
Tipărirea partiturilor reprezintă o iniţiativă a reputatului violonist Sherban Lupu, interpret al creaţiei enesciene şi profesor român stabilit în SUA.
Manuscrisele reproduse în aceste caiete se află în arhiva Muzeului Naţional "George Enescu" din Bucureşti.
ICR va mai oferi concurenţilor şi alte volume dedicate personalităţii marelui compozitor, pe lângă caietele de partituri publicate într-o colecţie de Editura ICR.
La concertele din Festivalul "George Enescu", care vor avea loc la Sala Palatului, va fi organizat un stand de carte ICR, unde publicul va fi aşteptat cu promoţii.
Institutul Cultural Român a organizat în primăvara acestui an un turneu de promovare a Festivalului "George Enescu" în mediile muzicale europene.
Turneul a inclus oraşele Bruxelles, Paris, Londra, Roma, Viena şi Berlin, unde au fost organizate conferinţe de presă şi au fost prezentate filme documentare şi recitaluri la care au participat muzicieni români laureaţi ai Concursului Internaţional "George Enescu", precum şi prestigioşi interpreţi străini.
În perioada 30 august - 26 septembrie va avea loc cea de a XIX-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu".
Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi este organizat de Guvernul României, prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, în parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Român, Societatea Româna de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune.
Înscrierile la Concursul Internaţional "George Enescu" au depăşit cifrele înregistrate la ediţia trecută, din 2007, un număr de 77 de concurenţi înregistrându-se în competiţia de Vioară, 84 de concurenţi, în competiţia de Pian, 180 de lucrări fiind înscrise în secţiunea Compoziţie.
La cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" vor participa 13 orchestre mari din Europa, 14 orchestre de cameră, 19 formaţii camerale, şase coruri, 41 de solişti în concerte şi şase solişti în recital. Această ediţie include şi o secţiune nouă, cu prelucrări jazz ale unor piese clasice.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta