YouTube blochează accesul la anumite melodii de la Adele, Green Day şi alţii

YouTube a început să restricţioneze accesul la piese ale unor artişti renumiţi, precum Adele şi Green Day, din cauza negocierilor nerezolvate cu organizaţia SESAC.

Urmărește
129 afișări
Imaginea articolului YouTube blochează accesul la anumite melodii de la Adele, Green Day şi alţii

Adele

YouTube a blocat accesul la unele dintre piesele unor artişti, în SUA, în contextul negocierilor pentru reînnoirea contractului cu SESAC (Society of European Stage Authors and Composers), scrie publicaţia de tehnologie Engadget.

Printre artiştii afectaţi se numără Adele, Green Day, Bob Dylan, R.E.M. şi Burna Boy, deşi nu toate melodiile acestora au fost retrase.

Mesajul afişat la accesarea acestor videoclipuri este: „Acest videoclip conţine conţinut de la SESAC. Nu este disponibil în ţara ta”. Un exemplu în acest sens este piesa „Rolling in the Deep” de la Adele.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat pentru Engadget că platforma a făcut demersuri pentru a ajunge la un nou acord, însă nu a reuşit să ajungă la o înţelegere înainte de expirarea actualului contract.

Deşi surse citate de Variety arată faptul că termenul limită pentru acord nu a fost încă atins, măsura ar putea fi un instrument de negociere.

SESAC nu a dat încă o declaraţie oficială, dar YouTube continuă să spere că va ajunge la acordul mult dori cât mai curând posibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
youtube,
acord,
muzică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici