Zece din cele mai bune spectacole de dans din lume, la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Zece dintre cele mai bune spectacole de dans din lume, realizate de companii din Canada, Anglia, Franţa, Japonia, Israel şi Ungaria, vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se va desfăşura în perioada 27 mai - 5 iunie.

Urmărește
607 afișări
Imaginea articolului Zece din cele mai bune spectacole de dans din lume, la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Zece din cele mai bune spectacole de dans din lume, la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Teatrul Naţional "Radu Stanca" (TNRS) - principalul organizator al FITS, în perioada 27 mai - 5 iunie, Sibiul va fi gazda celor mai importante spectacole de dans prezentate în acest an în România.

Vezi programul festivalului.

"Sezonul de dans de la Sibiu conectează publicul român la unele dintre cele mai importante creaţii ale lumii, printr-un program ce îşi propune să promoveze excelenţa şi inovaţia în dans. Prezenţa lucrărilor coregrafice în programul evenimentului reprezintă deja o tradiţie şi confirmă amploarea acestui festival al artelor spectacolului. Selecţia din acest an cuprinde o gamă largă de abordări coregrafice şi aduce pe scena din Sibiu zece spectacole din şase ţări", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, companiile şi artiştii care vor prezenta spectacole de dans în timpul festivalului sunt din Canada, Anglia, Franţa, Japonia, Israel şi Ungaria.

Trei dintre cele zece spectacole - "Les Chambres des Jacques", "Zip Zap Zoom" şi "Locked Up Laura" - sunt ale companiei Les Ballets Jazz de Montreal (Canada), care a susţinut turnee în peste 70 de ţări.

Alte două spectacole - "Oyster" şi "Rushes Plus" - provin din Israel şi aduc în faţa publicului "o lume fascinantă, cu acrobaţi hoinari şi creaturi de o frumuseţe stranie", dar şi "efecte teatrale magice, costume fantastice şi un decor extravagant".

În spectacolul "ME - Mobile/Evolution", câştigătoarea premiului "Herald Angel" la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh în 2009, coregrafa şi dansatoarea Claire Cunningham din Anglia "îşi construieşte momentele artistice balansându-se, învârtindu-se şi oscilând pe cârje, reuşind să creeze un spectacol vizionar şi plin de voie bună".

Alte două producţii - "Edge of Words" şi "Misty Mansion" - sunt puse în scenă de coregrafi şi companii din Japonia. În primul dintre spectacole dansatorii îşi vor folosi vocea în timpul coregrafiei, iar în cel de-al doilea vor apărea proiecţii video, uşi glisante din hârtie şi costume făcute din chimonouri şi umbrele de hârtie, pentru a duce spectatorul în lumea Japoniei antice.

Spectacolul "InTimE" este o coproducţie Franţa-Ungaria care "aduce pe scenă cinci dansatori ce reuşesc să creeze un impact vizual de excepţie prin pulsaţii teatrale puternice între rolurile feminine şi cele masculine, dar mai ales prin soluţiile inovatoare prin care se comprimă tehnici ale dansului clasic cu dansul modern".

Ultima dintre cele zece producţii este "Muzică şi dansuri din Caraibe" a trupei ETNIK97 din Franţa, care "reuşeşte să creeze spectacole de stradă dinamice, pline de culoare, prin care promovează costumele şi dansurile tradiţionale din insulele Caraibe".

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, Primăria şi Consiliul Local al municipiului Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, al Institutului Cultural Român, al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, al Consiliului Judeţean Sibiu şi al UNITER.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici