- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.02.2015, 19:51)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zgabercea: Nu îmi dau demisia din TVR. Nu ştiu să am o calitate în dosarul lui Nicuşor Constantinescu
Cristian Zgabercea, producătorul general al SRTv, a declarat că nu l-a ameninţat pe Adrian Bucur, membru CA al TVR, aşa cum afirmă acesta, precizând că nu are de ce să îşi dea demisia, întrucât nu i-a fost adus la cunoştiinţă că ar avea vreo calitate în dosarul lui Nicuşor Constantinescu.
Urmărește
165 afișări
Zgabercea: Nu îmi dau demisia din TVR. Nu ştiu să am o calitate în dosarul lui Nicuşor Constantinescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Adrian Bucur, jurnalist, membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi membru al comisiilor de evaluare a managerilor din TVR, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că Televiziunea Română este într-o situaţie dezastruoasă, însă managerii săi primesc nota 10 la evaluare. Totodată, Adrian Bucur a afirmat că a fost ameninţat de producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, care ar trebui să-şi dea demisia din Televiziunea Română, întrucât este vizat în dosarul lui Nicușor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
Contactat vineri de agenţia MEDIAFAX, Cristian Zgabercea, producătorul general al TVR, a spus că până în acest moment nu a fost informat oficial de către organele de anchetă că ar avea vreo calitate în dosarul lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, instituţie în care Zgabercea a fost angajat în trecut.
"Nu am primit nicio informare oficială vizavi de această chestiune (o eventuală calitate în dosarul lui Nicuşor Constantinescu, n.r.). Ce aţi văzut dumneavoastră în presă, atât am văzut şi eu. Nu ştiu în ce calitate sunt în acel dosar, poate sunt martor. Şi atunci ce reacţie să am? Nici nu vreau să comentez acea chestie, până nu am o chestie oficială. Nu cunosc date, nu cunosc nimic. Oricine poate fi într-o situaţie de genul ăsta, trebuie cineva să dovedească că am făcut ceva rău. Eu ştiu că nu am făcut nimic rău", a spus Cristian Zgabercea.
El a precizat că, în cazul în care se va dovedi că are o calitate în acel dosar, se poate suspenda din funcţia de producător general al TVR. "Sunt alte metode care sunt legale", a spus Zgabercea.
Totodată, Cristian Zgabercea a spus că nu l-a ameninţat pe Adrian Bucur, aşa cum afirmă acesta, ci doar i-a contestat prezenţa în comisia care urma să îl evalueze. Potrivit organigramei TVR, Adrian Bucur este subordonat lui Cristian Zgabercea, după cum a spus acesta din urmă.
"La începutul interviului am anunţat comisia (de evaluare, n.r.) că l-am contestat pe domnul Bucur, fiindcă în organigrama televiziunii este subordonatul meu. Şi mai mult decât atât, eram în perioada de declanşare a unei anchete disciplinare, fiindcă (Adrian Bucur, n.r.) lipsise două zile de la serviciu nemotivat. Nu l-am ameninţat cu nimic. Atât am spus că îl contest să fie membru al comisiei, fiindcă mi-e subordonat. Am anunţat verbal când am intrat în comisie (de evaluare, n.r.), dar am anunţat şi scris şi la Consiliul de Administraţie şi la preşedintele-director general", a mai spus Cristian Zgabercea.
De asemenea, Zgabercea a mai spus că ancheta disciplinară în cazul lui Adrian Bucur a fost declanşată în urma primirii unui referat de la şeful direct al lui Bucur, respectiv Claudiu Lucaci.
"(Referat, n.r.) prin care se spune că el (Adrian Bucur, n.r.) a dat un telefon în care a spus că nu vine (la serviciu, n.r.), că are treabă. Atribuţiile de membru al Consiliului de Administraţie, pentru care e scutit (de atribuţiile ca angajat al TVR, n.r.), sunt doar cele de şedinţă, nu sunt altele. În Legea 41 (privind organizarea şi funcţionarea TVR, n.r.) scrie clar. (...) Ca membru al CA are atribuţii în şedinţa CA. El fiind şi angajat în TVR, pe funcţia de bază, are nişte atribuţii. I s-a făcut referat şi eu am rugat departamentul resurse umane să iniţieze o anchetă, să vedem ce s-a întâmplat, poate omul are dreptate, poate că avea concediu medical sau nu ştiu ce. Aici este treaba juridicului şi a resurselor umane să se ocupe. Eu am cerut doar începerea cercetărilor prealabile", a mai spus Cristian Zgabercea.
Procesul de evaluare a şefilor din Societatea Română de Televiziune s-a încheiat, toţi managerii din instituţie, între care se numără Cristian Zgabercea, coordonator cu atribuţii de producător general, şi Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri, urmând să îşi continue activitatea ca şi până în prezent. Ei au obţinut peste 75 de puncte din 100 de puncte la cele două etape ale evaluării (proiectul de management şi interviul comisiei de concurs), au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, surse din SRTv.
Într-un punct de vedere transmis vineri agenţiei MEDIAFAX, Adrian Bucur a spus că evaluarea managerilor din Televiziunea Română este pentru el "un lucru paradoxal".
Adrian Bucur a afirmat că atât Cristian Zgabercea, cât şi Claudiu Lucaci ar fi fost "salvaţi" la această evaluare de unii membri ai comisiilor de evaluare, care le-ar fi acordat "note de 10", pentru a contrabalansa notele mici acordate de alţi membri ai comisiilor de evaluare, inclusiv de către el.
"Evaluarea managerilor din TVR, pentru mine, reprezintă un lucru paradoxal, pentru că Televiziunea Română este într-o situaţie dezastruoasă, dar, între timp, managerii ei primesc nota 10 după doi ani de activitate. Lucrurile astea s-au întâmplat în ultimii doi ani. Consider că situaţia financiară şi editorială mai ales a TVR, audienţa ei, nu justifică note de 10 pentru managerii instituţiei. Cred că majoritatea evaluatorilor a acordat note maxime top managementului, deci managementului executiv, pentru că ei trebuiau să depăşească baremul minim de 75 de puncte (din maximum 100 de puncte). Şi dau două exemple, producătorul general (Cristian Zgabercea, n.r.) şi directorul Ştirilor (Claudiu Lucaci, n.r.) au fost salvaţi cu ajutorul multor note de 10 primite", a declarat Adrian Bucur.
Întrebat de unde ştie că Zgabercea şi Lucaci au primit multe note maxime la evaluare, Adrian Bucur a spus că are dreptul să vadă notele celorlalţi membri ai comisiilor de evaluare, întrucât face parte la rândul său din respectivele comisii.
Totodată, Adrian Bucur consideră că "evaluarea aceasta a fost viciată". "Personal, am fost ameninţat fix în timpul evaluărilor şi mai mult de atât, s-a fabricat o cercetare disciplinară împotriva mea în timpul acestor evaluări", a spus Adrian Bucur.
Bucur a precizat că i-a acordat nota 4 lui Cristian Zgabercea, în urma interviului, însă punctajul său nu a fost luat în considerare.
El a precizat că Zgabercea ar trebui să-şi dea demisia de onoare din funcţia de producător general al TVR, întrucât este vizat în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care vineri seară a fost arestat preventiv, după ce fusese reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru mai multe infracţiuni, între care abuz în serviciu, conflict de interese şi coruperea alegătorilor. Surse judiciare au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că în acest dosar ar fi vizat şi Cristian Zgabercea, care a fost în trecut director în CJ Constanţa, pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, fiind suspectat că l-a ajutat pe Nicuşor Constantinescu să facă plăţi ilegale de peste 5 milioane de lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către diverse asociaţii.
"(...) Omul ăsta (Cristian Zgabercea, n.r.) conduce destinele instituţiei de doi ani jumătate - trei ani. Cred că ar face bine să-şi dea demisia de onoare, numai pentru că e suspect într-un dosar de spălare de bani. Nota mea de 4 acordată la acest interviu producătorului general nu a fost luată în considerare. Am primit ameninţări în plin interviu, cu reportofoane, cu stenograme pe faţă, de la domnul Zgabercea. Mi-a spus că sunt cercetat disciplinar. De ce? Pentru că am lipsit două zile de la serviciu, anunţând că lipsesc, pentru că am chestiuni în Parlament în calitate de membru al CA. Mi-am anunţat colegii că nu pot să vin. Şi au vrut să-mi taie două zile din salariu. După care, fix cu o zi înainte de evaluare, s-au sucit şi au anunţat că mă cercetează disciplinar. E stupefiant", a declarat Adrian Bucur.
Întrebat cine a anunţat că îl cercetează disciplinar, Adrian Bucur a răspuns: "Domnul Zgabercea, cu complicitatea domnului Lucaci, directorul de la Ştiri".
"S-a făcut un proces verbal cu oameni care nu au fost în comisia de evaluare respectivă. Nota mea de 4 acordată la interviu producătorului general nu a fost luată în considerare, aşa rezultă un 82 de puncte (în urma evaluării, n.r.) pentru domnul Zgabercea. Dar vor fi contestaţii. Voi depune luni o sesizare pe această chestiune, în atenţia preşedintelui-director general (Stelian Tănase, n.r.)", a spus Adrian Bucur.
"Cred că producţia Televiziunii Române nu poate fi coordonată de domnul Zgabercea, o persoană acuzată de abuz în serviciu şi spălare de bani şi cred că o demisie de onoare a producătorului general Zgabercea ar fi un gest de normalitate", a mai spus Bucur.
Până la ora difuzării acestei ştiri, Claudiu Lucaci nu a putut fi contactat de agenţia MEDIAFAX, iar Stelian Tănase a declarat că se află în concediu, urmând să facă precizări pe aceste subiecte în momentul în care îşi va relua activitatea.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Un cântăreț celebru, iubit de români, este prins într-un scandal uriaș! Fiul secret face dezvăluiri scandaloase: ”Când m-am născut, mama avea 15 ani, iar el 22!”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:29
-
astăzi, 16:10
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie