- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (31.01.2008, 12:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zilele Filmului Iranian la Bucureşti, la Cinema Union
Filmul "Veşnic copii"/ "Bachcheha-ye abadi", în regia lui Pouran Derakhshandeh, va deschide, pe 8 februarie, Zilele Filmului Iranian la Bucureşti, eveniment care se va desfăşura până în data de 12 februarie, la Cinema Union.
Urmărește
3 afișări
Zilele Filmului Iranian la Bucureşti, la Cinema Union
"Veşnic copii" îi are în distribuţie pe Shahab Hosseini, Elham Hamidi, Hadi Marzban, Pantea Bahram, Ahoo Kheradmand şi Ali Ahmadifar. Filmul spune povestea lui Negar, care urmează să se căsătorească cu Iman, însă află că ea are o datorie morală pe care nu o poate ignora de dragul căsniciei. Măcinată de îndoieli, Negar se află în faţa unei dileme: îi va da dreptate lui Iman şi va accepta să îşi împartă viaţa de familie cu o a treia persoană, sau nu.
Zilele Filmului Iranian vor aduce la Bucureşti, pentru o săptămână, cinci filme specifice cinematografiei iraniene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În afară de "Veşnic copii", la Cinema Union vor mai fi proiectate: "Sfânta Maria"/ "Saint Mary (Maryam Moghaddas)", de Shahriar Bahrani - pe 9 februarie, "M de la «mama»"/ "M for Mother", de Rasul Mollaghollipour - 10 februarie, "Copiii Paradisului"/ "Children of Heaven (Bachcheha-ye asemani)", de Majid Majidi - 11 februarie.
Zilele Filmului Iranian se vor încheia pe 12 februarie, cu filmul "Atât de departe, atât de aproape"/ "So far, so close (Kheili dur, kheili nazdik)", de Seyyed Reza Mir-Karimi.
Istoria filmului iranian are ca punct de plecare anul 1905, când Mirza Ebrahim Khan Sahafbashi a început realizarea şi prezentarea de producţii cinematografice publicului din Iran. Cinematografia iraniană a devenit tot mai activă, iar în anii '50-'60 a obţinut şi primele succese la festivaluri internaţionale de film. În anii '70, însă, producţia cinematografică iraniană, care se transformase într-un simbol al regimului monarhic decadent, a traversat o perioadă de criză.
După victoria Revoluţiei Islamice din februarie 1979, cinematografia iraniană s-a transformat. În anul 1983 a fost înfiinţată Fundaţia Cinematografică Farabi, care a organizat în acelaşi an prima ediţie a Festivalului de Film Fajr, cel mai cunoscut festival de film internaţional ce se desfăşoară în Iran.
Arta cinematografică iraniană şi-a câştigat recunoaştere internaţională şi a primit un număr extrem de mare de nominalizări şi premii la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale. Astfel, în 1997, Abbas Kiarostami a obţinut pentru "Gustul Cireşii", Palm d'Or la Cannes, Jafar Panahi - Leul de Aur la Veneţia pentru "Cercul" (2000), Abbas Kiarostami - Premiul "Roberto Rossellini", Festivalul de la Cannes (1992) etc.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe