- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.10.2010, 19:53)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zilele Filmului Norvegian la Bucureşti, între 27 şi 29 octombrie
Zilele Filmului Norvegian la Bucureşti vor avea loc între 27 şi 29 octombrie, la Institutul Cultural Român, incluzând proiecţia a cinci pelicule ce vor putea fi vizionate gratuit, informează un comunicat din partea organizatorilor.
Urmărește
58 afișări
Zilele Filmului Norvegian la Bucureşti, între 27 şi 29 octombrie (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)
Evenimentul este organizat de Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti, împreună cu Institutul Cultural Român (ICR).
Filmele norvegiene şi noul val din cinematografia românească au o trăsătură comună importantă, aceea că ambele au devenit neobişnuit de populare şi apreciate, atât în cadrul festivalurilor de film, cât şi în cinematografe. Noul mileniu a adus o schimbare semnificativă în cinematografia norvegiană: globalizarea. Totul a început cu nominalizarea la Oscar a filmului "Elling", urmat de alte filme artistice şi documentare bine primite pe plan internaţional, potrivit organizatorilor.
Reprezentative pentru noul val din cinematografia norvegiană, aşa numitul Norwave, cele cinci filme alese pentru a fi proiectate în Bucureşti vor fi precedate de un seminar, moderat de criticul de film Andrei Gorzo, cu tema "Noile tendinţe şi ambiţii ale filmelor norvegiene". Invitatul ambasadei este Jan Erik Holst, responsabil de proiectele culturale internaţionale al Institutului Norvegian de Film. În cadrul seminarului, el va discuta cu critici români de film, profesionişti din industria cinematografică, spectatori şi jurnalişti. Seminarul va fi organizat la ICR, pe 27 octombrie, de la ora 18.00.
Peliculele selectate pentru publicul bucureştean sunt "Omul care l-a iubit pe Yngve/ Mannen som elsket Yngve" (2008), de Stian Kristiansen, "Upperdog" (2009), de Sara Johnsen, "Elling" (2001), de Petter Næss, "Cel mai mare din lume/ Det største I verden" (2001), de Thomas Robsahm, şi "Nord" (2009), de Rune Denstad Langlo.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe