Ziua Academiei în epidemie: ”Seniorii nu răspândesc virusul mai mult decât alţii, ci doar mor mai mult”

  • ”Seniorii nu răspândesc virusul mai mult decât alţii, ci doar mor mai mult”, arată un mesaj transmis MEDIAFAX de Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române
  • Mesajul lui Ioan-Aurel Pop este elaborat cu prilejul Zilei Academiei Române, pentru a marca aniversarea de la începutul lunii aprilie
  • Ziua Academiei Române este marcată în fiecare an pe 4 aprilie: ”«se va potoli furtuna», din care vom ieşi mai puternici, mai realişti şi mai înţelepţi”, arată Ioan-Aurel Pop.
Urmărește
358 afișări
Imaginea articolului Ziua Academiei în epidemie: ”Seniorii nu răspândesc virusul mai mult decât alţii, ci doar mor mai mult”

Ziua Academiei în epidemie: ”Seniorii nu răspândesc virusul mai mult decât alţii, ci doar mor mai mult”

”Pentru prima oară, datorită gravelor împrejurări pe care le trăim, se va sărbători în acest an Ziua Academiei Române, de la 4 aprilie, departe de venerabila instituţie, simbolizată de clădirea de pe Calea Victoriei nr. 125 (fostele case Cesianu şi Bellu), fără ca membrii să se mai poată reuni în tradiţionala Adunare Generală festivă şi fără să se mai poată organiza Ziua Porţilor Deschise”, arată preşedintele instituţiei într-un mesaj remis MEDIAFAX luni.

 
”Vă propunem să celebrăm cu toţii, în sufletele noastre, Academia, să-i conştientizăm din nou, în comunitate şi în comuniune, rolul de for suprem de consacrare a valorilor intelectuale şi de cercetare din ţara noastră. Să ne gândim – cu precădere în aceste zile – la munca şi creaţia marilor savanţi-medici din cadrul instituţiei noastre, aceia care au elaborat cele mai eficiente medicamente, vaccinuri, remedii, tehnici şi care au vindecat, prin dăruirea şi talentul lor, milioane de oameni şi au salvat milioane de vieţi. Să ne gândim la institutele de specialitate ale Academiei, mai ales la cele cu profil medical, biologic, medico-farmaceutic şi la importanta lor activitate, salvatoare de multe ori, inclusiv în aceste zile. Dacă eficienţa unora dintre soluţiile şi măsurile preconizate acum de autorităţi nu este întotdeauna evidentă, încrederea în forţa cunoaşterii ştiinţifice şi a creaţiei spirituale trebuie să rămână nezdruncinată, fiindcă omenirea a mers înainte şi a depăşit crizele numeroase prin care a trecut datorită ştiinţei, cercetării, invenţiilor şi descoperirilor făcute de savanţi şi de creatorii de valori intelectuale”, explică Ioan-Aurel Pop. 
 
”Membrii Academiei sunt, în cea mai mare parte, persoane în vârstă, fapt pentru care anumiţi oameni – conform unor clişee perpetuate şi augmentate în aceste zile – îi privesc (mai ales acum, în vremuri de cumpănă) cu oarecare suspiciune, fără să înţeleagă că seniorii nu răspândesc virusul mai mult decât alţii, ci doar mor mai mult, mai repede şi mai des decât alţii, din cauza fragilităţii vieţii lor aproape trecute. Prezenţa părinţilor şi bunicilor în comunitate nu poate să ofere decât siguranţă, experienţă de viaţă şi soluţii pentru astfel de nenorociri, prin care seniorii au trecut şi au ieşit cu bine la liman. Dacă ştiinţa, înţelepciunea şi cumpătarea bătrânilor se unesc cu entuziasmul şi forţa tinerilor şi maturilor, atunci toate provocările pot fi rezolvate întru binele omenirii şi al poporului român”, notează academicianul. 
 
Ioan-Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române spune că instituţia pe care o reprezintă este responsabilă cu tot ce ţine de virtuţi, valori şi încredere în societate românească: ”Academia Română are astăzi 154 de ani şi, în toţi aceşti ani, a participat la construirea, la propăşirea şi la fortificarea României şi a omenirii, la elaborarea creaţiei intelectuale majore, româneşti şi universale. Să-i aducem Academiei Române cuvenitul omagiu şi să-i urăm – în acord cu vechea tradiţie latină – vivat, crescat, floreat! Academia Română a semănat şi seamănă în societate virtuţi, valori şi încredere, ceea ce face şi în aceste zile triste, cu nestrămutata convingere că «se va potoli furtuna», din care vom ieşi mai puternici, mai realişti şi mai înţelepţi. La mulţi ani!”. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici