1,87 miliarde de ambalaje returnate în 9 luni de funcţionare a Sistemului de Garanţie-Returnare-SGR

Datele prezentate în Barometrul RetuRO pentru luna august evidenţiază progrese în ceea ce priveşte colectarea şi reciclarea ambalajelor la nivel naţional.

Urmărește
139 afișări
Imaginea articolului 1,87 miliarde de ambalaje returnate în 9 luni de funcţionare a Sistemului de Garanţie-Returnare-SGR

1,87 miliarde de ambalaje returnate în 9 luni de funcţionare a Sistemului de Garanţie-Returnare-SGR

În luna august 2024, s-au înregistrat 533 de milioane de ambalaje returnate, marcând o creştere de 12,7% faţă de luna iulie. Rata de colectare a ambalajelor a ajuns la 78%, în timp ce pe piaţă au fost introduse 682 de milioane de ambalaje.

Pe categorii de materiale, în luna august, ambalajele din plastic au avut o rată de returnare de 76,51%, cele din metal 82,20%, iar cele din sticlă 77,37%.

Între decembrie 2023 şi august 2024, RetuRO a predat către reciclatori 109.600 de tone de ambalaje, iar în acelaşi interval a fost depăşit pragul de 1 miliard de ambalaje reciclate în staţiile din întreaga ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sgr,
reciclare,
mediu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici