Pentru aceste substanţe, care nu includ petrolul şi gazele naturale, erau active 520 de licenţe de exploatare, potrivit aceleiaşi surse. ANRM nu a dorit însă să furnizeze o hartă cu localizarea acestor substanţe.
Astfel, pe suprafaţa judeţului Hunedoara se pot găsi de la resurse de andezit pentru construcţii, ape balneoterapeutice, argilă sau bazalt până la aur şi argint, huilă sau nisip şi pietriş pentru construcţii.
Subsolurile Bihorului sunt pline de ape geotermale, ape minerale necarbogazoase, calcar, dar şi de minereuri polimetalice şi auro-argentifere. În judeţele Neamţ şi Suceava se află singurele rezerve de uraniu în exploatare, potrivit site-ului ANRM.
În ceea ce priveşte amplasarea resurselor de hidrocarburi, acestea sunt localizate în mare parte în zonele de centru şi sud ale României.
Anul trecut, în România s-au produs peste 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale, producţia fiind realizată în proporţii aproximativ egale de Romgaz, companie controlată de statul român, şi Petrom, firmă controlată de grupul petrolier austriac OMV.
Citeşte mai multe despre resursele minerale pe www.zf.ro