- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
22 martie – Ziua Mondială a Apei. În 2022, BAT a reciclat 22,6% din volumul de apă utilizat la nivel global
- BAT anunţă rezultate remarcabile obţinute în atingerea obiectivelor ambiţioase privind managementul apei folosite în procesul de producţie.
- Obiectivele BAT până în anul 2025 includ certificare Alliance for Water Steardship (AWS) pentru toate centrele proprii de producţie, reciclarea a 30% din volumul de apă folosită şi o reducere de 35% a apei extrase faţă de valoarea de referinţă din 2017.
- BAT şi-a asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) pentru consumatori, dar şi pentru societatea în care trăim, iar sustenabilitatea este un pilon esenţial în cadrul strategiei companiei.
22 martie – Ziua Mondială a Apei. În 2022, BAT a reciclat 22,6% din volumul de apă utilizat la nivel global
În primul raport anual combinat* privind performanţa de business şi în domeniul sustenabilităţii, BAT anunţă rezultate importante obţinute în atingerea obiectivelor privind protejarea mediului, sociale şi de guvernanţă (ESG). În ceea ce priveşte managementul apei folosite în procesul de producţie în anul 2022, raportul de sustenabilitate al BAT arată că
- 24 de centre proprii de producţie sunt certificate de către Alliance for Water Steardship (AWS)**, printre care şi fabrica BAT din Ploieşti, care a primit certificarea AWS anul trecut;
- 22,6% din volumul de apă utilizat a fost reciclat;
- s-a înregistrat o reducere de 33% a cantităţii de apă extrase faţă de valoarea de referinţă din 2017, ceea ce înseamnă o reducere de 7% versus 2021;
- 82% dintre hectarele de tutun din lanţul BAT de aprovizionare cu tutun utilizează cele mai bune practici în vigoare de gestionare a solului şi a apei.
„O bună gestionare a apei este vitală pentru utilizarea responsabilă a resurselor, atât la nivel individual, cât şi organizaţional. Este nevoie de consistenţă şi de perseverenţă în acest demers, iar tema Zilei Mondiale a Apei din acest an este «accelerarea schimbărilor», completată de sloganul «Fă schimbarea pe care tu ţi-ai dori să o vezi în lume», un mesaj pe care şi noi l-am susţinut de-a lungul anilor în cadrul campaniilor dezvoltate sub umbrela Alege Asumat un Oraş Curat. BAT şi-a asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun pentru consumatori şi pentru societate atât prin îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate asumate la nivel de business, către care facem paşi decisivi, precum şi prin campanii privind responsabilitatea alegerilor individuale,” a declarat Ileana Dumitru, Director juridic şi relaţii publice, Aria Europa Centrală şi de Sud din cadrul BAT.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
În 2020, BAT a anunţat asumarea unor obiective ambiţioase privind reducerea impactului afacerii asupra sănătăţii, atingerea excelenţei în protejarea mediului, dezvoltarea unui impact social pozitiv şi reiterarea angajamentului pentru politici comerciale corecte şi responsabile. Ţintele de atingere a obiectivelor includ 50 de milioane de consumatori ale produselor BAT care nu ard până în 2030; zero emisii de dioxid de carbon la nivelul întregului lanţ valoric până în 2050; 100% energie regenerabilă până în 2030.
În ceea ce priveşte managementul apei folosite, BAT îşi propune ca până în 2025:
- o reducere de 35% a apei extrase faţă de valoarea de referinţă din 2017;
- 100% dintre centrele proprii de producţie să fie certificate de către Alliance for Water Steardship (AWS) – această certificare independentă recunoscută la nivel mondial va contribui la validarea utilizării sustenabile a apei de către BAT;
- reciclarea a 30% din volumul de apă folosită.
Eforturile şi angajamentul BAT faţă de standarde înalte de sustenabilitate au fost recunoscute de instituţii independente de prestigiu. Printre acestea se numără includerea companei în Dow Jones Sustainability Index pentru 21 de ani consecutiv (BAT fiind singura companie de tutun listată în prestigiosul World Index în 2022, fiind clasată între primele 3% companii evaluate), un rating MSCI BBB şi nivelul CDP A List.
Despre BAT în România
- BAT, cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului din România, a generat un impact de peste 125 de miliarde de euro în economie în primii 25 de ani de prezenţă pe piaţa locală. Din această sumă, circa 24 de miliarde de euro reprezintă contribuţie directă la bugetul de stat, sub formă de taxe şi accize
- În 2020, compania a devenit cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu o contribuţie de peste 9.6 miliarde de lei sub formă de taxe şi accize.
- BAT a pastrat această poziţie şi în 2021, plătind circa 11 miliarde de lei la bugetul statului
- BAT este liderul pieţei tutunului din România, cu o cotă de peste 50%
- BAT are peste 3.000 de angajaţi şi creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanţul de distribuţie şi aprovizionare.
- BAT a lansat în România în 2019 campania Alege asumat un oraş curat, o campanie de informare a consumatorilor privind gestionarea responsabilă a deşeurilor şi utilizarea responsabilă a resurselor, cu scopul de a atrage atenţia asupra gesturilor simple pe care fiecare dintre noi le poate face pentru protejarea mediului şi a comunităţii.
Despre BAT la nivel global
BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătăţii, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulţi o gamă variată de produse cu risc redus*.
Compania continuă să susţină clar că ţigările cauzează riscuri majore la adresa sănătăţii şi că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunţarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternative cu risc redus dovedit ştiinţific*. Pentru a realiza acest lucru, BAT se transformă într-o afacere cu multiple categorii de bunuri de larg consum, centrată cu adevărat pe consumatori.
Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului până în 2030 şi de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii până în 2024. BAT şi-a stabilit o serie de obiective ambiţioase de sustenabilitate, precum neutralitatea emisiilor de carbon pentru Scopurile 1 şi 2 până în 2030, eliminarea utilizării plasticului de unică folosinţă non-necesar şi realizarea tuturor ambalajelor din plastic reutilizabil, reciclabil sau compostabil până în 2025.
BAT are peste 50.000 de angajaţi. Grupul BAT a generat venituri de 27,65 miliarde de lire sterline în 2022 şi un profit din operaţiuni de 10,52 miliarde lire sterline.
Portofoliul strategic al companiei include mărcile sale globale de ţigarete şi o categorie tot mai largă de produse cu risc redus* din tutun şi nicotină, precum şi produse tradiţionale din tutun care nu implică arderea tutunului. Între acestea se numără ţigări electronice, produse de încălzire a tutunului, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum şi produse orale tradiţionale, cum ar fi snus şi snuff umed. În 2022, 22,5 milioane de consumatori au ales noile categorii de produse BAT care nu implică arderea tutunului, o creştere de 4,2 milioane faţă de anul precedent.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO