40 de milioane de euro pentru un Parc de Soft la Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi investeşte 195 de milioane de lei (40 de milioane de euro) pentru dezvoltarea unui Parc de Soft modern şi performant la Galaţi.

Urmărește
225 afișări
Imaginea articolului 40 de milioane de euro pentru un Parc de Soft la Galaţi

40 de milioane de euro pentru un Parc de Soft la Galaţi

Investiţia a fost aprobată marţi de Consiliul Judeţean Galaţi, iar proiectul va fi depus spre finanţare pe fonduri europene.

„Este o investiţie pentru viitor, care va transforma oraşul într-un centru de excelenţă în domeniul informaticii şi tehnologiei. Ştim cu toţii ce înseamnă IT-ul pentru dezvoltarea unui oraş, a unui judeţ. Clujul este doar un exemplu. Asta înseamnă dezvoltare, locuri de muncă bine plătite, noi oportunităţi de carieră pentru tinerii noştri şi, de ce nu, atragerea de investitori străini. Ştiu că Galaţiul a mai avut în trecut un Parc de Soft, însă, deşi a pornit cu cele mai bune intenţii, nu a obţinut rezultatele scontate. Este esenţial ca Galaţiul să recupereze în acest important domeniu, având în vedere potenţialul său şi existenţa unei facultăţi de specialitate care formează IT-işti de valoare. De aceea, lucrăm să dezvoltăm la Galaţi un Parc de Soft modern, funcţional, care să ofere şi oportunităţi de cercetare şi inovare în domeniul software şi al programării. Este o provocare uriaşă, însă suntem încrezători că vom reuşi să repunem Galaţiul pe harta IT-ului şi că acest proiect va avea un impact major asupra comunităţii noastre. Mai mult, pentru acest proiect vom încheia mai multe parteneriate cu universităţi din ţară şi din străinătate”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Parcul de Soft va fi dezvoltat pe strada Radu Negru, în interiorul unei clădiri a Consiliului Judeţean (un fost centru de plasament). 15% din investiţie va fi alocată reabilitării clădirii şi transformării ei într-un Parc de Soft, iar restul investiţiei va fi folosit pentru dotarea Parcului de Soft cu cele mai moderne echipamente şi sisteme IT.

Proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul Programului de Tranziţie Justă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici