4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor

Urmărește
6955 afișări
Imaginea articolului 4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor

4iG, companie privată care cu ajutorul guvernului ungar a crescut dintr-o firmă obscură în jucător strategic în industriile telecom, aerospaţială şi de apărare din Ungaria şi regiune, a anunţat că a achiziţionat o participaţie de 31% la producătorul de drone aeriene maghiar Rotors&Cams, scrie Budapest Business Journal.

4iG devine astfel acţionarul majoritar al companiei, obţinând şi drepturile de management. Rotors&Cams dezvoltă şi produce drone aeriene personalizate, optimizate, cu mai multe motoare, cu aripi fixe  şi hibride şi furnizează servicii de cartografiere, de informaţii geospaţiale, de diagnostic industrial, de management al dezastrelor, pentru agricultură şi protecţia mediului.

Rotors&Cams urmează acum să fie integrată în operaţiunile spaţiale şi de apărare ale 4iG, concentrate  în subsidiara Space and Defence Technologies, care va construi un oraş spaţial în Ungaria şi dezvoltă programul de sateliţi al ţării.

În ultimii ani, 4iG s-a extins masiv prin achiziţii finanţate cu datorie în ţară şi în străinătate în sectoare strategice cum sunt telecomunicaţiile şi apărarea. Compania privată îşi obţine cele mai multe din venituri din contracte cu statul maghiar şi este ajutată de guvern să obţină condiţii de finanţare avantajoase.

Astfel, a reuşit să cumpere operaţiunile telecom ale Digi din Ungaria, deţine o cotă semnificativă din piaţa telecom din Albania şi a intrat pe piaţa telecom din Muntenegru şi Macedonia de Nord. Din 2019 şi până în prezent, 4iG a făcut 17 achiziţii majore în şase ţări, cea mai mare fiind cumpărarea Vodafone Ungaria în 2022 pentru aproape 1,8 miliarde euro. Însă multe dintre tranzacţii au condiţiile secrete. Printre afacerile mai mărunte se numără cumpărarea de baze de clienţi pentru servicii prin satelit şi un operator israelian de sateliţi.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici