ZF: A apărut cea mai mare sumă vehiculată oficial pe piaţa românească pentru un deţinător de cripto: 120,846 milioane de dolari

Vineri, 26 iulie 2024, atenţia tuturor s-a îndreptat către deschiderea Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris. Controversele legate de spectacolul de deschidere au apărut sâmbată şi duminică

Urmărește
1118 afișări
Imaginea articolului ZF: A apărut cea mai mare sumă vehiculată oficial pe piaţa românească pentru un deţinător de cripto: 120,846 milioane de dolari

A apărut cea mai mare sumă vehiculată oficial pe piaţa românească pentru un deţinător de cripto: 120,846 milioane de dolari

Vineri, 26 iulie 2024, atenţia tuturor s-a îndreptat către deschiderea Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris. Controversele legate de spectacolul de deschidere au apărut sâmbată şi duminică.

Cea mai interesantă ştire mi s-a părut, însă, o informaţie dată de DIICOT, instituţia statului care se ocupă de fraudele economice.

Printr-un comunicat, DIICOT a anunţat că are în lucru un caz de furt de criptomonede.

Nu este singurul şi nici nu va fi ultimul.

Pentru prima dată, DIICOT vehiculează nişte sume de criptomonede foarte mari. În acest caz, ca un rezumat, trei indivizi au furat de la cineva, numele nu este precizat, 1.650.000 de criptomonede, care la data furtului valorau nu mai puţin de 120,846 milione de dolari.

Până la informaţia de vineri au mai fost cazuri legate de criptomonede, dar fraudele/ furturilele erau de sute de mii de dolari , mergând până la milioane de dolari. Acum, este adusă în discuţie o sumă forte mare, 120 de milioane de dolari în criptomonede, deţinere care ar aparţine unui român.

Criptomonedele furate au fost, însă, recuperate în proporţie de 95%, în discuţie rămânând însă un prejudiciu de 9 milioane de dolari. ANABI, agenţia statului care se ocupă de sechestrarea şi valorificarea bunurilor rezultate prin fraudă a avut, vineri, un comunicat pe această temă.

Suma vehiculată în cazul DIICOT de 120,8 milioane de dolari confirmă, cel puţin printr-un singur exemplu, că românii au deţineri destul de mari de criptomonede.

Cei care se ocupă cu zona de exchange de criptomonede cred că valoarea deţinerilor de cripto de către români se situează undeva între 1-2 miliarde de dolari, dacă nu cumva chiar mai mult.

Alţii spun că sumele pe hârtie în deţinerile de cripto de către români sunt mult mai mari. Cine ştie poate chiar există unul sau doi miliardari pe hârtie în cripto, acesta fiind valoarea deţinerilor.

Bineînţeles, aceste deţineri sunt cash-uite foarte greu, mai ales dacă nu sunt deţinute în Bitcoin sau Ethereum. Plus că cea mai importantă problemă este legată de introducerea în ţară, având în vedere că băncile care opereaza în România sunt destul de reticente în a primi bani rezultaţi din investiţiile şi vânzările de cripto. Chiar şi când sunt hârtii în spate.

Aici nu vorbim de sumele investite în cripto de câteva sute de euro sau mii de euro prin intermediul Revolut sau al altor platforme oficiale de tranzacţionare şi exchange. Aici vorbim de milioane, zeci şi sute de milioane de euro.

Cei cu sume mari şi foarte mari din cripto, care au reuşit până acum să le introducă în ţară, au alimentat piaţa imobiliară de lux prin achiziţiile de apartamente, au alimentat piaţa de achiziţii de active imobiliare, au alimentat piaţa de depozite bancare şi piaţa de titluri de stat.

Nimeni nu ştie cum au ajuns românii, acum câţiva ani, să fie investitori pe piaţa cripto, dar sigur au dat lovitura. Bineînţeles, cei care au fost primii şi care au avut puterea mentală să ţină criptomonedele până acum.

Investiţiile în cripto, dacă le putem denumi aşa, au depăşit investiţiile făcute de români pe Bursa de Valori Bucureşti.

Până vom afla valoare deţinerilor în cripto de către români trebuie să remarcăm această informaţie oficială prezentată de DIICOT, pentru că este o informaţie exactă, trei indivizi au încercat să fure într-un mod digital, bineînteles, un portofel virtual unde se aflau 1.650.000 de monede de tip cripto, în valoare de 120,846 milioane dolari. Este o sumă foarte mare, imensă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici