A apus era diplomelor? "Angajatorii au trecut la o economie bazată pe competenţe"

Angajarea pe bază de competenţe devine din ce în ce mai populară în rândul companiilor, în timp ce diplomele devin din ce în ce mai irelevante în multe domenii.

Urmărește
5769 afișări
Imaginea articolului A apus era diplomelor? "Angajatorii au trecut la o economie bazată pe competenţe"

A apus era diplomelor? "Angajatorii au trecut la o economie bazată pe competenţe"

Era post pandemie vine cu provocări tot mai mari pentru comapanii care încercă să se adapteze. Unul dintre modurile în care companiile îşi schimbă abordarea în selectarea angajaţilor este să se concentreze mai mult pe competenţe faţă de abordare veche pe calificări precum diplomele universitare sau experienţa profesională anterioară.

Potrivit datelor LinkedIn obţinute de publicaţia CNBC, 45% dintre companii folosesc acum în mod explicit parametrii legaţi de competenţe pentru a găsi candidaţi, cu 12% mai mult decât în urmă cu un an.

"Resursele umane au trecut la o economie bazată pe competenţe", a declarat Pell pentru CNBC Make It.

Angajarea bazată pe competenţe poate avea o gamă largă de beneficii atât pentru lucrători, cât şi pentru angajatori.

Un beneficiu major atât pentru lucrători, cât şi pentru angajatori este că angajarea bazată pe competenţe poate fi vitală pentru crearea unei forţe de muncă mai diverse.

"Nivelează terenul de joc pentru lucrătorii care ar fi putut fi trecuţi cu vederea", a spus Duke. Printre aceştia se numără persoanele care nu au urmat sau nu au terminat o facultate, femeile şi generaţiile mai tinere.

Companiile care se concentrează pe competenţe oferă, de asemenea, adesea oportunităţi de dezvoltare pentru angajaţii lor, a spus Pell. Acest lucru înseamnă că lucrătorii au mai multe oportunităţi de a se dezvolta şi de a adăuga la setul lor de competenţe existente, ceea ce îi ajută să aibă succes pe termen lung, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici