A căzut tranzacţia anului. Wiz respinge oferta Google de 23 de miliarde de dolari

  • Wiz nu vrea să fie preluată de Google, a anunţat CEO-ul companiei de securitate cibernetică.
  • În locul tranzacţiei de 23 de miliarde de dolari a Google, Assaf Rappaport a declarat că Wiz vrea să devină publică.
  • Tranzacţia ar fi fost cea mai mare achiziţie a Google.
Urmărește
11214 afișări
Imaginea articolului A căzut tranzacţia anului. Wiz respinge oferta Google de 23 de miliarde de dolari

A căzut tranzacţia anului. Wiz respinge oferta Google de 23 de miliarde de dolari

Planul Google de a cumpăra Wiz, un startup de securitate cibernetică, tocmai a eşuat.

Wiz a renunţat la un acord de 23 de miliarde de dolari pentru a fi achiziţionat de gigantul Big Tech, în ceea ce ar fi fost cea mai mare afacere a Google din toate timpurile, notează Business Insider.

În schimb, Wiz va merge mai departe cu planurile de a deveni publică, a declarat directorul general Assaf Rappaport angajaţilor.

Financial Times a raportat că unii directori din consiliile de administraţie ale Wiz şi Alphabet, compania-mamă a Google, se îndoiau că o astfel de afacere ar trece de controlul autorităţilor de reglementare, tranzacţiile din domeniul Big Tech fiind analizate mai atent din cauza preocupărilor antitrust.

Wiz, fondată în 2020, a fost evaluată ultima dată la 12 miliarde de dolari. Este susţinută de nume grele ale capitalului de risc, inclusiv Sequoia, Blackstone, Thrive Capital, Andreessen Horowitz şi Salesforce Ventures. Printre alţi investitori se numără directorul general al LVMH, Bernard Arnault, şi fostul director general al Starbucks, Howard Schulz.

Startup-ul a vorbit despre o ofertă publică iniţială (IPO) încă din luna mai.

Compania a fost înfiinţată în Israel, dar şi-a mutat sediul de la Tel Aviv la New York City.

Wiz avea aproximativ 900 de angajaţi în SUA, Europa şi Israel în februarie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici