- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.01.2020, 17:15)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A doua cea mai puternică industrie de armament din lume, după SUA. Ce arată cele mai recente date
China este cel de-al doilea cel mai mare producător de armament din lume, după Statele Unite şi în faţa Rusiei, arată cele mai recente date ale Stockholm International Peace Research Institute, citate de Reuters.
Urmărește
8323 afișări
A doua cea mai puternică industrie de armament din lume, după SUA
Datele, care acoperă perioada din 2015 până în 2017, au permis compilarea celei mai cuprinzătoare imagini a producţiei de armament a companiilor chineze de până acum. „Odată cu creşterea datelor disponibile cu privire la aceste companii, este acum posibilă elaborarea unor estimări rezonabile a importanţei industriei de armament chineze”, a spus institutul.
Cele patru companii din China vizate în studiu au însumat vânzările de arme de 54,1 miliarde de dolari pentru 2017, ceea ce le situează printre primii 20 de producători de arme din lume. Trei companii ar fi clasate în top 10.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Vânzările totale de arme americane în 2017 au fost de 226,6 miliarde de dolari, iar ale Rusiei de 37,7 miliarde de dolari, conform think tank-ului.
Grupul aeronautic Aviation Industry Corporation din China (AVIC) ar fi al şaselea mare producător de armament, cu vânzări estimate în 2017 de 20,1 miliarde dolari, în timp ce China North Industries Group Corporation (NORINCO), concentrată pe sisteme terestre, s-ar situa pe locul opt, cu 17,2 miliarde dolari vânzări estimate.
Celelalte două companii, China Electronics Technology Group Corporation (CETC) şi China South Industries Group Corporation (CSGC), au vânzări estimate de 12,2 miliarde doalri, respectiv 4,6 miliarde de dolari, a declarat un purtător de cuvânt al institutului.
Think tank-ul cu sediul din Suedia a declarat că în 2018 cheltuielile globale au atins 1.800 de miliarde de dolari, cel mai înalt nivel de la sfârşitul Războiului Rece, alimentat de cheltuielile crescute în Statele Unite şi China.
Vânzările de arme americane în 2018 au fost de 246 miliarde dolari, ale Rusiei de 36,2 miliarde dolari, iar Regatul Unit al Marii Britanii a înregistrat vânzări de 35,1 miliarde de dolari, a comunicat institutul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe