- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A doua emisiune de obligaţiuni a producătorului de telefoane mobile iHunt debutează la bursă
Retailer-ul online şi producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri iHUNT (HUNT) listează a doua sa emisiune de obligaţiuni corporative la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT), anunţă bursa.
Sursa foto: Facebook / iHunt
Emisiunea are o valoare nominală de 7 milioane lei şi cuprinde 70.000 de obligaţiuni cu o maturitate de patru ani şi o valoare nominală de 100 lei/ obligaţiune. Obligaţiunile au fost emise în ianuarie 2021 şi au o dobândă fixă de 8,75% p.a., plătibilă semestrial.
„Succesul celor două runde de finanţare derulate de iHunt în decurs de trei luni pe piaţa de capital demonstrează că investitorii de la BVB sunt atenţi la oportunităţile de investiţie şi sunt dispuşi să investească în companiile cu perspective de dezvoltare. În ultimii aproape doi ani şi jumătate am văzut că interesul pentru finanţarea prin piaţa de capital este într-o continuă creştere, pentru că vorbim de 43 de runde de finanţare prin obligaţiuni, cu o valoare de peste 2,4 miliarde euro. De asemenea, 8 companii s-au listat în acest interval de timp, iar capitalizarea lor a ajuns la peste 170 milioane de euro. Interesul antreprenorilor, dar şi al Statului, pentru atragerea de finanţare prin piaţa de capital a atras şi atenţia investitorilor activi, dar şi noi investitori în piaţă, astfel că numărul acestora a urcat cu 12.000 anul trecut, la 66.000. Vedem că această dinamică va continua în acest an, peste 20 de companii fiind în diverse etape de pregătire pentru venirea la BVB”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Societatea a derulat în ianuarie 2021 un plasament privat pentru vânzare de obligaţiuni, intermediat de SSIF TradeVille. Investitorii au plasat ordine de subscriere în valoare de peste 8,6 milioane lei, faţă de valoarea vizată de iHunt, de 7 milioane lei, astfel că plasamentul s-a încheiat încă din prima zi. Obligaţiunile au fost emise la finalul lunii ianuarie şi au fost alocate unui număr de 84 investitori de retail.
iHunt Technology Import Export şi-a început activitatea în anul 2015, ca importator direct de telefoane mobile şi accesorii din China, cu doi angajaţi şi cu un capital social de 200 lei. Societatea s-a dezvoltat rapid, iar în iulie 2019 s-a listat pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al BVB. La finalul primei zile de tranzacţionate pe AeRO, iHunt avea o capitalizare de 12,2 milioane lei, iar în prezent, societatea are o capitalizare de aproape 98 milioane lei. Societatea este finalistă a ediţiei 2019 a programului Made in Romania: Liga BVB, derulat de BVB pentru susţinerea şi familiarizarea antreprenorilor români cu mecanismele pieţei de capital şi accesarea de finanţare.
iHunt vinde produsele atât prin intermediul magazinului online ihunt.ro, cât şi prin peste 200 de magazine fizice ”iHunt-Partener”.
Pe lângă oferta de produse sub brandul propriu, iHunt comercializează şi produse din portofoliul altor producători din China. Societatea a dobândit parteneriate avantajoase şi solide cu furnizorii, jucători puternici pe piaţa chineză.
Ponderea telefoanelor mobile marca iHunt în volumul total al vânzărilor de telefoane a crescut în ritm accelerat în fiecare an, de la 44% în 2018, la 85% în 2019 şi peste 95% în primul semestru al anului 2020.
Dacă în anul înfiinţării, iHunt a înregistrat o cifră de afaceri de 2,4 milioane lei, aceasta a crescut constant, astfel că în 2020, societatea a consemnat o cifră de afaceri de 42,6 milioane lei (+71% faţă de 2019). iHunt a consemnat un profit 6,1 milioane lei, faţă de 631.000 de lei în 2019, potrivit rezultatelor financiare preliminare pentru 2020.
Fondatorul iHunt, Cezar Stroe, deţine 74,28% din acţiunile societăţii, iar tatăl său, Corneliu Stroe, are 5,15% din titluri. Diferenţa de puţin peste 20% din acţiuni este în portofoliile altor investitori.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36