A doua şedinţă de recuperare la Bursa de Valori Bucureşti

Bursa de la Bucureşti a înregistrat miercuri o creştere de 0,7% prin prisma indicelui de referinţă BET, dinamica acestuia fiind determinată în principal de creşterea unor acţiuni ca Electrica (5,54%), MedLife (2,04%), Bursa de Valori Bucureşti (1,75%) sau OMV Petrom (1,63%).

Urmărește
122 afișări
Imaginea articolului A doua şedinţă de recuperare la Bursa de Valori Bucureşti

A doua şedinţă de recuperare la Bursa de Valori Bucureşti

Din rândul celor 20 de acţiuni incluse în BET, doar patru au fost pe minus, BRD având cel mai mare declin (-1,92%), iar trei au rămas la aceleaşi preţuri. Dinamica de miercuri vine ca a doua şedinţă de recuperare după scăderile de vineri (-1,07%) şi de luni (3,63%), în contextul incertitudinilor economice şi geopolitice globale, scrie Ziarul Financiar.

Lichiditatea totală la BVB s-a ridicat la 67,9 mil. lei, sub media zilnică de 133 mil. lei, cele mai tranzacţionate acţiuni fiind OMV Petrom (19,9 mil. lei), Banca Transilvania (7,4 mil. lei) şi Fondul Proprietatea (6,5 mil. lei).

Bursa de la Bucureşti s-a alăturat miercuri şi altor pieţe internaţionale – 1,7% la Berlin, 2,1% la Paris, 1,7% la Londra sau 1,4% (S&P 500), 0,9% (Dow Jones) şi 1,7% (Nasdaq) cât au fost deschiderile în SUA.

Indicele Nikkei al Bursei din Japonia a înregistrat marţi un avans de 10,2%, cea mai bună zi din octombrie 2008 încoace, după ce marcase luni o scădere de 12,4%, cea mai mare dintr-o singură zi din 1987 încoace. Miercuri, acesta a fost pe plus cu 1,2%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici