A fost lansată o aplicaţie de mobil prin intermediul căreia utilizatorii din România pot ajuta la descoperirea tăierilor ilegale de păduri

Greenpeace România a lansat, luni, aplicaţia de mobil „Forest Guardians”, prin care românii se pot implica în fenomenul tăierilor ilegale de păduri. Aplicaţia gratuită este disponibilă, pentru moment, doar pentru Android, urmând ca de săptămâna viitoare să fie disponibilă şi în varianta iOS.

Urmărește
1413 afișări
Imaginea articolului A fost lansată o aplicaţie de mobil prin intermediul căreia utilizatorii din România pot ajuta la descoperirea tăierilor ilegale de păduri

A fost lansată o aplicaţie de mobil pentru monitorizarea tăierilor de păduri

Aplicaţia este disponibilă, de luni, în Google Play Store, este gratuită şi poate fi descărcată direct pe smartphone-urile cu sistem de operare Android. "România adăposteşte cele mai vaste păduri primare din zona temperată a Europei, în care trăiesc aproximativ 13.000 de specii, inclusiv cea mai mare populaţie de urşi din Europa. Cu toate acestea, din cele 120.000 de hectare de păduri virgine estimate ale României, doar 20.000 de hectare se află sub protecţie strictă”, spun reprezentanţii Greenpeace România.

Potrivit lui Ciprian Găluşcă, coordonatorul campaniei de păduri şi biodiversitate Greenpeace România, prin intermediul acestei aplicaţii, utilizatorii pot semnala şi pot urca imagini care pot fi suspecte şi astfel pot descoperi tăieri ilegale de păduri.

„Aplicaţia are trei funcţionalităţi de bază. Prima funcţionalitate constă în faptul că utilizatorii pot monitoriza, cu ajutorul imaginilor satelitare, pădurile virgine din România. Utilizatorii pot observa diferenţe în structura pădurii, iar dacă se observă diferenţe înseamnă că vorbim de intervenţii în pădure, adică tăieri, ceea ce în cazul pădurilor virgine este complet ilegal. Celelalte două funcţionalităţi se adreasează celor care călătoresc şi care ajung în zona montană, şi care descoperă locuri în care se taie şi care pot fi suspecte. În acest caz, ultilizatorii pot completa un formular şi pot urca fotografii în aplicaţie. Sesizările ajung la noi, iar noi le trimitem către gărzile forestiere”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ciprian Găluşcă.

„Forest Guardians” este prima aplicaţie pentru mobil realizată de Greenpeace România, dezvoltată cu ajutorul MReady, şi este disponibilă, momentan, doar pentru pentru utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android, urmând ca în săptămânile următoare să fie lansată şi varianta iOS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici