Acceleratorul NATO. Start-up-urile de tehnologie din România pot obţine finanţare de până la 400.000 de euro

Start-up-urile de tehnologie din România pot obţine finanţare de până la 400.000 de euro prin Acceleratorul NATO pentru Inovare în domeniul Apărării (DIANA), conform unui anunţ făcut de Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării.

Urmărește
1409 afișări
Imaginea articolului  Acceleratorul NATO. Start-up-urile de tehnologie din România pot obţine finanţare de până la 400.000 de euro

Start-up-urile de tehnologie din România pot obţine finanţare de până la 400.000 de euro

„Am discutat despre importanţa inovaţiei în dezvoltarea unor soluţii robuste de apărare şi securitate, pentru un viitor sigur şi paşnic. DIANA facilitează dezvoltarea soluţiilor inovative de către Aliaţii NATO prin lansarea de competiţii tematice, în care câştigătorii primesc granturi de finanţare fără a ceda drepturile de proprietate intelectuală, un beneficiu fundamental pentru orice start-up”, susţine ministrul.

Înscrierile la cea de-a doua ediţie a competiţiilor DIANA - acceleratorul NATO de inovare în sfera apărării, se pot face până pe 9 august 2024.

Fondurile MCID asigură participarea României la aceste iniţiative, respectiv la Fondul NATO de Inovare, cu un buget alocat de România de peste 3 milioane EUR / an şi la NATO DIANA, unde în prezent contribuţia României este de 365.000 euro în fiecare an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici