- Home
- Economic
- PARIS, (03.06.2015, 14:33)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Accor îşi schimbă numele şi permite hotelierilor independenţi să se promoveze pe site-ul companiei
Accor, al patrulea mare grup hotelier la nivel mondial, îşi schimbă numele în AccorHotels şi va cheltui 22 de milioane de euro pentru a permite hotelierilor independenţi să ofere camere pe site-ul de rezervări al companiei, pentru a contracara concurenţa unor site-uri precum Expedia şi Booking.com.
Urmărește
178 afișări
Accor îşi schimbă numele şi permite hotelierilor independenţi să se promoveze pe site-ul companiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Transformarea platformei noastre de distribuţie într-o platformă deschisă este un pas major pentru grup şi reflectă o nouă abordare", se arată într-un comunicat al directorului general Sebastien Bazin, citat de Reuters.
Accor, care concurează cu InterContinental, Marriott şi Starwood, a precizat că investiţia se adaugă unei sume de 225 de milioane de euro, anunţată deja, pe care o va cheltui pentru dezvoltarea afacerilor online în intervalul 2014-2018.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Accor operează 3.700 de hoteluri la nivel mondial, de la brandul de lux Sofitel până la brandul economic Ibis.
Obiectivul grupului este triplarea ofertei online la 10.000 de hoteluri până în 2018, prin intermediul noului serviciu care va fi lansat în luna iulie.
Accor, cel mai mare grup hotelier din Europa, se confruntă cu creşterea concurenţei din partea agenţiilor online de călătorii, care afectează marjele de profit, dar şi a popularităţii tot mai mari a site-ului Airbnb, de închiriere a locuinţelor particulare.
Airbnb este companie americană înfiinţată în 2008 care deţine o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deţine un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de ţări.
În august 2014, compania Airbnb era evaluată la 10 miliarde de dolari.
Grupul Accor realizează o treime din vânzări online, prin intermediul site-ului propriu şi al rezervărilor prin intermediul agenţiilor online.
Anul trecut, Accor a cumpărat start-up-ul francez Wipolo, companie care oferă servicii de management al itinerariilor prin intermediul Internetului şi dispozitelor mobile.
Accor a cumpărat în aprilie FASTBOOKING, un furnizor de servicii digitale pentru industria hotelieră, pe care grupul îl va folosi pentru oferirea de servicii de rezervare online către anumiţi hotelieri independenţi.
Comisionul pe care îl va percepe Accor pentru aceste servicii va fi sub cel aplicat de agenţiile online concurente, a declarat directorul general adjunct al grupului, Vivek Badrinah.
Bazin, specialist în tranzacţii cu instrumente financiare care a preluat conducerea Accor în august 2013, a împărţit grupul în două divizii, HotelServices şi HotelInvest, pentru a separa operaţiunile de servicii hoteliere de cele în domeniul proprietăţilor, în vederea creşterii profitabilităţii. Restructurarea a dat rezultate, grupul obţinând anul trecut un profit operaţional record de 602 milioane de euro, în creştere cu 11,7%, în termeni comparabili.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:29
Circulaţie îngreunată în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona Romexpo
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului