- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.08.2011, 10:35)
- Emil Popescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Achiziţia UPC de către RCS&RDS 99% a căzut
Achiziţia UPC România de către operatorul telecom RCS&RDS, controlat de orădeanul Zoltan Teszari, o tranzacţie evaluată la 300 milioane dolari, este blocată după ce discuţiile dintre cele două părţi s-au împotmolit în câteva puncte-cheie.
Urmărește
1454 afișări
Achiziţia UPC de către RCS&RDS 99% a căzut
"Din ceea ce ştiu, părţile au decis să nu facă tranzacţia", a precizat pentru Ziarul Financiar, sub rezerva anonimatului, o persoană apropiată discuţiilor.
Negocierile UPC-RCS în ceea ce se anunţa a fi tranzacţia anului s-ar fi oprit pe fondul unor interpretări diferite ale datelor financiare din bilanţul UPC şi al eşecului discuţiilor privind schimbul de active de pe piaţa din Ungaria, potrivit surselor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Totuşi, nu este clar dacă uşile către o eventuală tranzacţie au fost definitiv închise, iar cele două părţi nu ar fi dispuse, la un moment dat, să reia discuţiile.
Contactaţi de ZF, reprezentanţii UPC România nu au dorit să comenteze informaţiile, iar reprezentanţii RCS&RDS nu au răspuns întrebărilor transmise.
"Tranzacţia RCS-UPC a căzut, iar unul dintre motive este eşecul negocierilor privind schimbul de active pe piaţa din Ungaria. (...) RCS nu are timp de pierdut, dacă discuţiile ar fi fost favorabile, actele ar fi fost deja înaintate la Concurenţă", a precizat o altă sursă de pe piaţa telecom.
O a treia persoană apropiată negocierilor UPC-RCS afirmă că unul dintre motivele cheie pentru eşecul tranzacţiei ar fi unele neînţelegeri între echipele de consultanţi ale celor două părţi în interpretarea unor date din bilanţul financiar al UPC.
"În aceste condiţii RCS&RDS a solicitat realizarea unui audit financiar, dar solicitarea a fost refuzată", a spus aceasta.
ZF a scris la finele lunii februarie că Zoltan Teszari, un om de afaceri din Oradea care a intrat în business acum mai bine de 15 ani cu un chioşc de îngheţată, iar acum a ajuns să controleze un grup telecom cu operaţiuni
în România, Ungaria, Serbia, Italia, Spania, ce valorează peste un miliard de dolari, discută cea mai mare achiziţie din istoria companiei, preluarea diviziei din România a gigantului american Liberty Global.
Istoria dezvoltării RCS&RDS este cea a unui lung şir de achiziţii, pentru că operatorul şi-a cumpărat cu tenacitate rivalii în drumul spre poziţia de lider al pieţelor de televiziune şi internet, însă informaţia că Teszari ar putea
cumpăra şi UPC, punând bazele unui "monstru" pe piaţa locală telecom a pus pe jar întreaga piaţă. Prin tranzacţia evaluată la 300 de milioane de dolari s-ar fi creat o companie cu venituri anuale de aproape un miliard de dolari, cu 4 milioane de clienţi numai pe segmentul de televiziune, 1,7 milioane de clienţi pe telefonie fixă, 1,4 milioane pe telefonie mobilă şi 1,4 milioane pe internet fix.
Un asemenea jucător ar fi pus o presiune enormă atât pe Romtelecom şi Cosmote, cât şi pe liderii pieţei Orange şi Vodafone.
RCS&RDS a refuzat să comenteze informaţiile privind preluarea UPC, în timp ce subsidiara locală a Liberty Global a negat permanent veridicitatea informaţiilor.
Prima şi, până în prezent, singura confirmare oficială pentru discuţiile dintre RCS&RDS şi UPC a venit de la Bogdan Chiriţoiu - preşedintele Consiliului Concurenţei, care, într-un interviu acordat Mediafax în luna iulie, a dezvăluit că reprezentanţi ai RCS şi UPC au venit la Consiliu să întrebe dacă ar primi OK pentru o asemenea tranzacţie.
Chiriţoiu a precizat că discuţiile cu reprezentanţii celor două companii au fost doar consultative şi au vizat implicaţiile unei astfel de tranzacţii.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:42
-
astăzi, 17:22
Începe plenul pentru vot de învestitură a Guvernului Ciolacu 2