Acord politic în trei puncte pentru combaterea preţurilor ridicate la energie

Miniştrii Energiei ai Uniunii Europene au ajuns vineri la un acord politic cu privire la măsurile de atenuare a preţurilor ridicate la energie electrică, la Consiliul extraordinar de la Bruxelles. Măsurile au fost anunţate pe Twitter de preşedinţia cehă.

Urmărește
247 afișări
Imaginea articolului Acord politic în trei puncte pentru combaterea preţurilor ridicate la energie

Acord politic în trei puncte pentru combaterea preţurilor ridicate la energie

Măsurile sunt următoarele:

  • Reducerea obligatorie a cererii de energie electrică
  • Limitarea veniturilor de pe piaţă de la producătorii de energie cu costuri reduse şi
  • Contribuţie solidară din partea producătorilor de combustibili fosili.

Optimismul său că „Europa va sprijini şi va asigura coeziunea socială în faţa aventurismului militar şi energetic al Rusiei” a fost exprimat anterior de ministrul Mediului şi Energiei, Kostas Skrekas , prezent la consiliul extraordinar al miniştrilor competenţi de la Bruxelles.

„În martie trecut, prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a trimis o scrisoare preşedintelui Ursula von der Leyen, prin care a solicitat impunerea unui plafon pentru gazele naturale. Astăzi, 15 state membre susţin propunerea Greciei, propunerea premierului grec, şi cer Comisiei Europene să prezinte propuneri îndrăzneţe şi decisive”, a subliniat domnul Skrekas.

În special, el a spus: „Consiliul de miniştri ai Energiei de astăzi are loc într-un moment deosebit de critic, întrucât problema energetică se intensifică în Europa, în contextul iernii grele care se apropie, care umple gospodăriile şi întreprinderile de anxietate. În martie anul trecut, prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a trimis o scrisoare preşedintelui von der Leyen, în care a solicitat impunerea unui plafon pentru gazele naturale. Astăzi, 15 state membre susţin propunerea Greciei, propunerea prim-ministrului grec şi cer Comisiei Europene să prezinte propuneri îndrăzneţe şi decisive. Sunt optimist că Europa va sprijini şi va asigura coeziunea socială în faţa aventurismului militar şi energetic al Rusiei. Cu toate acestea, este o problemă supremă a valorilor umanitare şi democratice că mergem înainte împreună.

Eurostat: Inflaţia în zona euro la 10% / Cea mai mare inflaţie din zona euro se înregistrează în Estonia (24,2%) şi cea mai scăzută (6,2%) în Franţa. Inflaţia din zona euro a urcat la 10% în septembrie, de la 9,1% în august

Preţurile energiei au crescut cu 40,8%, preţurile la alimente cu 11,8%, bunurile de folosinţă îndelungată cu 5,6% şi serviciile cu 4,3%.

Un salt la 12,1% pentru inflaţia armonizată din Grecia, conform aceloraşi date Eurostat, de la 11,2% în august.

Cea mai mare inflaţie din zona euro se înregistrează în Estonia (24,2%) şi cea mai scăzută (6,2%) în Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici