- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acordul interguvernamental pentru Nabucco ar putea fi semnat în primul trimestru
Statele implicate în proiectul Nabucco ar putea încheia un acord interguvernamental în primul trimestru din 2009, a declarat, luni, Reinhard Mitschek, directorul operaţional al consorţiului constituit pentru construcţia gazoductului.
Acordul interguvernamental pentru Nabucco ar putea fi semnat în primul trimestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Totodată, conducta cu o lungime de 3.300 de kilometri ar putea primi din partea Uniunii Europene (UE) o derogare privind reglementările antitrust până în luna martie, a adăugat Mitschek.
"Suntem foarte optimişti că vom ajunge la un rezultat în primul trimestru din 2009", a spus el.
Mitschek a evidenţiat că diversificarea rutelor de aprovizionare este şi mai importantă având în vedere diferendul dintre Rusia şi Ucraina în problema gazelor naturale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
"Diversificarea va fi şi mai importantă în lumina noilor evenimente. Astfel, Nabucco are o importanţă mai mare ca niciodată", a adăugat directorul operaţional al proiectului.
La sfârşitul lunii ianuarie va avea loc un summit pentru proiectul Nabucco, urmând să participe reprezentanţi ai statelor implicate, emisari ai UE şi ai statelor care vor furniza gazele naturale.
Nabucco vizează transportul de gaze naturale din regiunea Mării Caspice către Europa, pentru a reduce dependenţa de importurile de hidrocarburi din Rusia.
Gazprom a întrerupt livrările de gaze naturale către Ucraina începând cu 1 ianuarie, însă a precizat că restul clienţilor europeni nu vor fi afectaţi. Mai multe state din Europa Centrală şi de Est au anunţat scăderi ale gazelor furnizate din Rusia, între acestea România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia, Grecia sau Turcia.
Companiile implicate în proiectul Nabucco sunt OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (România), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO