- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acordul pentru conducta Constanţa-Trieste, amânat din cauza instabilităţii politice din Serbia
Semnarea acordului de asociere dintre companiile din România, Serbia, Croaţia şi Italia care vor construi oleoductul Constanţa-Trieste (PEOP), programată să aibă loc joi la Bucureşti, a fost amânată din cauza instabilităţii politice din Serbia.
Acordul pentru conducta Constanţa-Trieste, amânat din cauza instabilităţii politice din Serbia
"S-a amânat cu două săptămâni, pentru că sârbii ne-au comunicat că durează mai mult obţinerea mandatelor, ei având acum un Guvern provizoriu", a declarat agenţiei MEDIAFAX secretarul de stat în Ministrul Economiei şi Finanţelor Viorel Palaşcă.
Coaliţia de la conducerea Serbiei s-a destrămat în această lună, după proclamarea, la 17 februarie, a independenţei Kosovo, alegerile anticipate fiind stabilite pentru data de 11 mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Oleoductul Pan European Oil Pipeline (PEOP), cu o lungime de 1.400 kilometri, va traversa România, Serbia, Croaţia şi Slovenia, spre Italia, şi va fi una dintre rutele directe de transport a petrolului din zona estică a Mării Negre către piaţa europeană.
Construcţia conductei, ce presupune costuri de circa 3,5 miliarde de dolari, face parte din obiectivului Uniunii Europene de reducere a dependenţei energetice faţă de Rusia şi ţările din Orientul Mijlociu.
Capacitatea anuală a conductei va fi de 60-90 de milioane de tone de petrol (1,2-1,8 milioane de barili pe zi), iar finalizarea lucrărilor este estimată pentru 2012.
Companiile româneşti Oil Terminal Constanţa şi Conpet Ploieşti, cu activităţi în stocarea produselor petroliere şi transportul acestora, reprezintă statul român în proiect.
Adunarea Generală a Acţionarilor Conpet a aprobat, miercuri, participarea companiei la consorţiul care va dezvolta oleoductul.
PEOP ar putea ocoli Slovenia, care este rezervată în privinţa implicării în proiect, o soluţie fiind realizarea unei conexiuni subacvatice prin Marea Adriatică între Croaţia şi Italia.
Directorul general adjunct al Directoratului general pentru Transport şi Energie al Comisiei Europene, Fabritio Barbasso, a propus ca data semnării acordului interguvernamental privind PEOP să fie începutul anului 2009.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO