- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acţionari ai RBS dau în judecată banca pentru 2,4 mld. lire, pierdute în urma crizei financiare
Un grup de acţionari ai Royal Bank of Scotland (RBS) dau în judecată banca pentru recuperarea a cel puţin 2,4 miliarde lire sterline (3,8 miliarde dolari) pierdute prin achiziţia de acţiuni ale instituţiei financiare cu puţin timp înainte de criza financiară internaţională declanşată în 2008.
Acţionari ai RBS dau în judecată banca pentru 2,4 mld. lire, pierdute în urma crizei financiare (Imagine:Mediafax Foto/AFP)
Plângerea este susţinută de 7.400 de investitori, între care organizaţii de caritate şi biserici, iar numărul acestora ar putea creşte, a declarat Mike Neill, care coordonează acţiunea juridică.
O sursă apropiată situaţiei a declarat că firma de avocatură Bird&Bird va trimite luni o scrisoare băncii, în numele acţionarilor care au participat la o emisiune de titluri în 2008.
Un reprezentant al RBS a negat că banca ar fi primit vreo scrisoare sau o citaţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Plângerea a fost formulată împotriva băncii şi a unor foşti directori, între care Fred Goodwin, director executiv al RBS înainte ca instituţia să fie salvată de statul britanic, a arătat Neill.
Procesul se referă la o emisiune de drepturi efectuată de RBS în 2008, la preţul de 200 de pence pe acţiune. În cadrul operaţiunii au fost oferite 11 acţiuni pentru 18 deţinute, iar oferta de circa 12 miliarde de lire sterline a avut loc în iunie 2008.
Ulterior, criza financiară s-a agravat, iar RBS a lansat în octombrie o nouă majorare de capital, de 20 de miliarde de lire sterline, oferind acţiuni la preţul de 65,5 pence pe unitate, operaţiunea fiind susţinută de guvernul britanic, care a devenit acţionar majoritar.
Acţiunile RBS sunt tranzacţionate în prezent la preţul de circa 26 de pence pe unitate, iar guvernul de la Londra deţine circa 80% dintre acestea.
Grupul de acţionari reclamanţi susţine că informaţiile din prospectul de emisiune au fost înşelătoare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:29
Circulaţie îngreunată în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona Romexpo
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului