- Home
- Economic
- NEW YORK, (08.02.2013, 16:02)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acţionarii Apple fac presiuni pentru a primi o parte din rezervele de 137 miliarde dolari ale companiei
Acţionarii Apple fac presiuni pentru a determina compania să distribuie din rezervele de 137 miliarde de dolari pe care le-a acumulat, sub formă de dividende mai ridicate sau răscumpărări de acţiuni, nemulţumiţi de "mentalitatea de depresiune economică" a companiei.
Urmărește
442 afișări
Acţionarii Apple fac presiuni pentru a primi o parte din rezervele de 137 miliarde dolari ale companiei (Imagine: AFP / MediafaxFoto)
Disputa a culminat cu un proces intentat de fondul Greenlight Capital, care deţine 1,3 milioane de acţiuni Apple şi a acţionat compania în justiţie. La cotaţia actuală, pachetul valorează peste 600 milioane de dolari, în timp ce capitalizarea Apple este de aproximativ 440 miliarde de dolari. Procesul intentat la Tribunalul Districtual din Manhattan vizează anularea unei propuneri din decembrie a conducerii Apple, care vrea să elimine din statutul companiei acţiunile preferenţiale "în alb". Apple a cerut în luna decembrie acţionarilor să voteze o propunere care ar necesita avizul acţionarilor pentru emiterea acţiunilor preferenţiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Miliardarul David Einhorn a apărut la mai multe posturi de televiziune pentru a cere celorlalţi acţionari să respingă această propunere şi a prezentat un proiect propriu, conform căruia Apple ar redistribui rezervele de numerar către acţionari prin emiterea unei noi categorii de acţiuni preferenţiale, cu un dividend garantat de 4%.
Apple a luat act de propunerea lui Einhorn, iar Condiliul de Administraţie şi managementul caută modalităţi de deblocare a rezervelor în favoarea acţionarilor, potrivit unui comunicat transmis joi de companie.
Directorii Apple lucrează împreună cu experţi de la banca Goldman Sachs pentru a determina cea mai bună cale de acţiune, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.
"Au o mentalitate de depresiune economică. Cu alte cuvinte, persoanele care au trecut prin traume (...) simt uneori că nu vor avea niciodată suficienţi bani", a declarat Einhorn la postul de televiziune CNBC. Miliardarul se referă la perioada din anii '90 când Apple a fost aproape de faliment înainte de revenirea lui Steve Jobs şi revigorarea companiei prin produse ca iPod, iPhone şi iPad.
În timp ce mulţi acţionari Apple sunt de acord că ar trebui să primească mai mulţi bani, unii consideră că producătorul de electronice ar trebui să facă acest lucru prin creşterea dividendelor, răscumpărări de acţiuni sau programarea unui dividend special.
"Aş vrea să returneze mai mulţi bani. Sunt foarte încrezător că dividendul actual pe acţiunile comune va fi ridicat semnificativ în următorii ani şi că va avea loc o creştere importantă a răscumpărărilor de acţiuni", comentează Michael Scanlon, analist şef la John Hancock Asset Management, fond de investiţii cu active de 3,5 miliarde de dolari.
Einhorn propune Apple să emită acţiuni preferenţiale de 50 miliarde de dolari, care să fie tranzacţionate în paralel cu cele comune şi finanţate din fluxul de numerar operaţional. Dividendul ataşat ar fi de 4%, plătit trimestrial, recomandă investitorul într-o scrisoare către ceilalţi acţionari ai Apple.
Intervenţia agresivă de joi a lui David Einhorn a determinat Apple să-şi nuanţeze poziţia faţă de acţiunile preferenţiale, după ce a indicat anterior că nu are vreo intenţie în acest sens.
Acţiunile Apple au urcat cu 3% în consecinţă, însă afişează un declin de 33% de la vârful atins în luna septembrie.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe