Acţionarii SIF Transilvania au fost de acord cu dividendul propus de administratori

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) au aprobat joi distribuirea unui dividend brut de 0,03 lei pe titlu din profitul obţinut anul trecut, astfel că societatea va aloca 48,96% din câştigul de repartizat.

Urmărește
5 afișări

Astfel, societatea va acorda acţionarilor dividende brute de 32,76 milioane lei, dintr-un profit de 66,91 milioane lei.

Administratorii SIF Transilvania estimează că societatea va obţine în acest an un profit net de 68 milioane lei, cu 1,6% mai mare faţă de anul precedent.

Firma a raportat pentru anul trecut un profit net preliminat de 66,9 milioane lei.

În acest an veniturile totale ar putea fi cu 20,9% mai mari, de la 121,53 milioane lei la 147 milioane lei, iar cheltuielile sunt estimate să urce cu 39,2%, la 65 milioane lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli.

Valoarea dividendelor şi bugetul au primit circa 85% din voturile acţionarilor prezenţi la AGA.

Creşterea mai accelerată a cheltuielilor este explicată de conducerea SIF, în documentele AGA, prin costurile cu acţiunile care urmează să fie cedate.

Volumul minim al investiţiilor propus este cu 16,3% mai mic, de la 72,9 milioane lei de 61 milioane lei, finanţat în totalitate din surse proprii şi destinat pentru achiziţii de instrumente financiare, inclusiv pentru participări la majorări de capital social şi la constituiri de noi societăţi comerciale.

Firma a bugetat venituri din dividende de maxim nouă milioane lei, cu 51% sub nivelul din anul precedent, întrucât societăţile din portofoliu au raportat profituri mai mici, iar majoritatea vor alege să reţină întregul profit realizat pentru constituirea de surse proprii de finanţare, evitându-se astfel o decapitalizare a respectivelor societăţi.

Două grupuri de acţionari au solicitat majorarea dividendului pe care Consiliul de Administraţie al SIF l-a propus, de 0,03 lei/acţiune, dar aceste cereri nu au fost adăugate pe ordinea de zi a şedinţei.

Totodată, mai mulţi acţionari ai SIF Transilvania au propus dublarea capitalului social prin capitalizarea de rezerve, însă nici această propunere nu a fost discutată în AGA deoarece investitorii respectivi nu aveau minim 5% din acţiunile SIF, potrivit administratorilor, prag de la care pot introduce solicitări pe ordinea de zi a şedinţei.

Acţiunile SIF Transilvania au închis sesiunea de miercuri la un preţ de 0,5895 lei pe unitate, cu 0,08% sub referinţă. La această cotaţie, capitalizarea SIF este de 643,81 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici