Acţiunile AstraZeneca scad după eşecul studiului unui medicament împotriva cancerului pulmonar

Acţiunile AstraZeneca, listate la Londra, au scăzut marţi cu peste 5%, după ce rezultatele studiilor companiei privind cancerul pulmonar au arătat că medicamentul său experimental de precizie nu a îmbunătăţit semnificativ rezultatele globale de supravieţuire pentru pacienţi, scrie Reuters.

Urmărește
231 afișări
Imaginea articolului Acţiunile AstraZeneca scad după eşecul studiului unui medicament împotriva cancerului pulmonar

Acţiunile AstraZeneca scad după eşecul studiului unui medicament împotriva cancerului pulmonar

Acţiunile au scăzut cu până la 5,6% la 119,98 lire sterline în tranzacţiile de dimineaţă, acţiunile, care au crescut cu aproape 18% în acest an, fiind pregătite pentru cea mai mare scădere de o zi din ultimele şapte luni, dacă pierderile se menţin.

Supravieţuirea globală, sau ratele OS, în studiul TROPION-Lung01 „nu a atins semnificaţia statistică”, a declarat compania într-o prezentare la Conferinţa Mondială privind Cancerul Pulmonar din San Diego, care a avut loc luni.

„Ne aşteptăm ca această actualizare să determine piaţa să adopte o viziune chiar mai prudentă cu privire la aprobarea Dato TL01 FDA până la sfârşitul anului”, au declarat analiştii de la JPMorgan într-o notă.

Studiul în stadiu avansat a fost urmărit îndeaproape de investitori şi analişti, care prevăd că medicamentul, cunoscut sub numele de Dato-DXd, ar putea fi un alt medicament cu cele mai mari vânzări pentru AstraZeneca.

Medicamentul face parte dintr-o clasă promiţătoare cunoscută sub numele de conjugate anticorp-medicament (ADC), care constau în anticorpi monoclonali care urmăresc tumorile şi care sunt combinaţi cu o încărcătură de chimioterapie care distruge celulele. Acesta a fost dezvoltat împreună cu Daiichi Sankyo din Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici