- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acţiunile europene au închis în creştere
Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere, după ce date peste aşteptări referitoare la creşterea numărului de posturi pe piaţa americană a muncii au sporit încrederea investitorilor în redresarea economică, transmite Reuters.
Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a avansat cu 1,3%, inversând tendinţa negativă din şedinţele precedente, determinată de temerile legate de ritmul relansării economice.
"Am avut câteva zile agitate şi este o uşurare că au apărut unele date economice peste aşteptări", a declarat David Moss, director la compania F&C Asset Management, care administrează active de 11,5 miliarde de dolari în Europa.
Cererea pentru acţiuni ale companiilor din sectorul resurselor naturale şi-a revenit după pierderile din prima parte a şedinţei, ca urmare a redresării cotaţiilor metalelor şi petrolului.
La ora 15:58 GMT, preţul petrolului Brent era la New York în creştere cu 1,6 dolari, la 112,4 dolari pe baril, după ce joi a scăzut cu peste 10%. Cotaţia petrolului destinat pieţei americane a urcat cu 67 de cenţi, la 100,47 dolari pe baril.
Indicele STOXX Europe 600 Basic Resources a urcat cu 2,9%.
Acţiunile companiilor miniere Anglo American, Vedanta Resources şi Xstrata au avansat cu 2,6%-3,8%.
Indicele STOXX Europe 600 Oil&Gas a urcat cu 1,9%.
Pe alte pieţe, indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,96%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,56% şi CAC 40 al bursei din Paris a avansat cu 1,33%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
-
Cum a evoluat rata de neperformanţă în 2024? Presiunea creditelor neperformante a continuat să rămână scăzută, rata NPL oscilând în jurul nivelului de 2,5%
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO