- Home
- Economic
- TORONTO, (03.09.2013, 20:50)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acţiunile Gabriel Resources au scăzut cu până la 17% după protestele legate de Roşia Montană
Acţiunile Gabriel Resources au scăzut marţi cu până la 17% la bursa din Toronto, cel mai mult din ultimele patru luni, în urma protestelor din România faţă de proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană.
Urmărește
2194 afișări
Acţiunile Gabriel Resources au scăzut cu până la 17% după protestele legate de Roşia Montană (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
La ora 9:57 a.m., ora din Toronto, titlurile Gabriel Resources erau în declin cu 11%, după ce au scăzut cu până la 17%, cel mai mult după 15 aprilie, relatează Bloomberg.
Acţiunile companiei au crescut cu 2,41% marţea trecută, ziua în care Guvernul a aprobat proiectul de lege care permite exploatarea la Roşia Montană, pentru ca miercuri să scadă cu 1,76%, potrivit datelor bursei din Toronto.
Joi, acţiunile Gabriel Resources au urcat cu 2,4%, iar vineri au închis în coborâre cu 0,58%. Bursa din Toronto a fost închisă luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Circa 1.000 de oameni au protestat luni seara la Bucureşti, contestând planul Gabriel Resources de a folosi cianură pentru extragerea aurului. Demonstraţia a avut loc după ce Guvernul a anunţat săptămâna trecută un proiect de lege care ar permite începerea activităţilor la Roşia Montană şi care prevede majorarea participaţiei statului la acest proiect.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că ar putea cere organizarea unui referendum, anul viitor, referitor la proiectul de la Roşia Montană, care potrivit Gabriel Resources ar fi cea mai mare exploatare a aurului din Europa.
Marţi, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu declanşează acum referendum naţional privind Roşia Montană, considerând că o dezbatere parlamentară ar fi utilă şi a precizat că, din acest moment, va fi "neutru" în legătură cu acest subiect pentru ca, la nevoie, să poată fi un mediator credibil.
Gabriel Resources se aşteaptă să obţină avizul Parlamentului României pentru exploatarea din Munţii Apuseni în termen de două-trei luni, potrivit directorului general al companiei.
"Sperăm că va fi un proces de două, până la trei luni. Este puţin incert", a declarat directorul general al Gabriel Resources, Jonathan Henry, într-un interviu telefonic acordat Bloomberg.
La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunile companiei sunt în scădere cu 14,7%.
În spatele Gabriel Resources sunt nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Gabriel Resources se aşteaptă să aibă avizul Parlamentului privind Roşia Montană în două-trei luni
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe