Acţiunile japoneze recuperează integral prăbuşirea de 12% din 5 august

  • Răbdarea, cheia în investiţii: în doar o săptămână acţiunile japoneze au recuperat integral prăbuşirea de 12% din 5 august.
  • La Bucureşti, indicele BET mai are nevoie de 1,7%.
Urmărește
108 afișări
Imaginea articolului Acţiunile japoneze recuperează integral prăbuşirea de 12% din 5 august

Bursa de Valori din Japonia a urcat marţi la cel mai ridicat nivel din ultimele aproape două săptămâni, ştergând pierderile suferite în timpul prăbuşirii din 5 august, care a zguduit acţiunile din întreaga lume, scrie MarketWatch.

Indicele Nikkei 225 a revenit din vacanţa de luni şi a urcat cu 3,45%, recuperând pragul de 36.000, în condiţiile în care slăbirea yenului a impulsionat exportatorii, iar investitorii au salutat creşterile din Europa şi SUA.

Nikkei se prăbuşise cu 12%, până la 31.458, în lunea precedentă, după ce îngrijorările legate de o economie americană şubredă şi temerile că acţiunile tehnologice sunt supraevaluate au creat o stare de aversiune la risc pe bursele globale.

Scăderea a fost exacerbată de o creştere bruscă a yenului japonez, despre care se crede că a declanşat o cursă de închidere a aşa-numitelor carry trade - vânzarea yenului pentru a cumpăra alte active - şi care, la rândul său, a forţat investitorii să lichideze poziţiile lungi în acţiuni.

Revenirea indicelui Nikkei 225 de atunci încoace a fost favorizată de o nouă slăbire a yenului, după ce oficialii Băncii Japoniei au subliniat că este puţin probabil ca banca centrală să majoreze din nou ratele dobânzilor în condiţiile în care pieţele sunt atât de agitate. Yenul s-a întărit la sub 142 faţă de dolarul american USDJPY 0,42% la 5 august, dar la 13 august se tranzacţiona în jurul valorii de 148.

La Bucureşti indicele de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BET) mai are nevoie de 1,7% pentru a recupera integral scăderea de 3,6% din 5 august.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici