Acţiunile marilor companii europene, la cea mai redusă valoare din mai 2005

Acţiunile celor mai importante companii europene au scăzut, miercuri, la cea mai redusă valoare din mai 2005, ca urmare a temerilor privind amplificarea problemelor din sectorul financiar după falimentul Lehman Brothers şi intervenţia statului american la AIG.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Acţiunile marilor companii europene, la cea mai redusă valoare din mai 2005

Acţiunile marilor companii europene au scăzut miercuri la cea mai redusă valoare din mai 2005

Indicele FTSEurofirst 300, al celor mai mari companii europene, a închis în scădere cu 2,1%, la 1.068,48 puncte, cea mai redusă valoare din ultimii trei ani. FTSEurofirst 300 a pierdut 8% de la începutul săptămânii.

Băncile au înregistrat cele mai importante pierderi, acţiunile HBOS au scăzut cu 19%, Royal Bank of Scotland cu 10,4%, UBS cu 5,7% iar HSBC cu 4,6%.

"Există foarte puţină încredere în companiile financiare şi probabil va rămâne aşa pentru o perioadă", a declarat Darren Winder, specialist al companiei Cazenove.

Companiile din sectorul minier BHP Billiton, Anglo American, Vedanta Resources, Kazakhmys, Xstrata, Antofagasta şi Rio Tinto au raportat scăderi între 1% şi 11%.

Titlurile companiilor cotate la bursa americană au scăzut, miercuri, cu peste 3% ca urmare a majorării dobânzii pentru împrumuturile interbancare şi a eşecului intervenţiei statului american la AIG de a calma temerile investitorilor.

Indicele industrial DOW Jones a scăzut cu 3,18%, sau 352,06 puncte, la 10.706,96 puncte, Standard & Poor's 500 a pierdut 45,15 puncte, 3,72%, la 1.168,44 puncte, în timp ce Indicele Compozit Nasdaq a coborât cu 80,16 puncte, 3,63%, la 2.127,74 puncte.

Acţiunile Morgan Stanley au pierdut 32,5%, ca urmare a temerilor investitorilor că banca de investiţii ar putea da faliment, în timp ce titlurile Goldman Sachs au scăzut cu 21,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici